Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 9/2013

Syyssalaatti

Värikkäästä syyssalaatista löytyy niin syksyn satoisaa lehtikaalia kuin juureksiakin.

4 an­nos­ta

400 g pu­na­juu­ria tai osa kel­ta­juu­ria

200 g pork­ka­naa

75 g leh­ti­kaa­lia

2 rkl sak­san­päh­ki­nä­öl­jyä

1 var­si tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

3 rkl sak­san­päh­ki­nöi­tä

2–3 rkl kur­pit­san­sie­me­niä

100 g fe­ta­juus­toa

1. Pese juu­rek­set ja kei­tä kyp­sik­si kuo­ri­neen, pu­na­juu­ret myös naat­tei­neen. Jos käy­tät sa­laat­tiin sekä puna- et­tä kel­ta­juu­ria, kei­tä ne erik­seen. Pork­ka­nat voi keit­tää kel­ta­juu­rien kans­sa.

2. Rii­vi leh­ti­kaa­lin leh­det ir­ti leh­ti­ruo­dis­ta. Kei­tä vä­häs­sä ve­des­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Va­lu­ta ja höy­ry­tä kui­vik­si. Li­sää leh­ti­kaa­lien jouk­koon sak­san­päh­ki­nä­öl­jy, rii­vi­tyt tim­ja­min­leh­det ja raas­tet­tu ap­pel­sii­nin kuo­ri.

3. Rou­hi sak­san­päh­ki­nät ja paah­da hie­man kui­val­la pan­nul­la kur­pit­san­sie­men­ten kans­sa. Kuo­ri ja pa­loit­te­le juu­rek­set. Nos­te­le kul­hoon leh­ti­kaa­lit, juu­rek­set ja paah­de­tut sak­san­päh­ki­nät sekä kur­pit­san­sie­me­net. Mu­rus­te­le pin­nal­le fe­ta­juus­to. Nos­te­le ai­nek­sia hie­man, jot­ta ne se­koit­tu­vat.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ