KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4 annosta
400 g punajuuria tai osa keltajuuria
200 g porkkanaa
75 g lehtikaalia
2 rkl saksanpähkinäöljyä
1 varsi tuoretta timjamia
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl saksanpähkinöitä
2–3 rkl kurpitsansiemeniä
100 g fetajuustoa
1. Pese juurekset ja keitä kypsiksi kuorineen, punajuuret myös naatteineen. Jos käytät salaattiin sekä puna- että keltajuuria, keitä ne erikseen. Porkkanat voi keittää keltajuurien kanssa.
2. Riivi lehtikaalin lehdet irti lehtiruodista. Keitä vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Lisää lehtikaalien joukkoon saksanpähkinäöljy, riivityt timjaminlehdet ja raastettu appelsiinin kuori.
3. Rouhi saksanpähkinät ja paahda hieman kuivalla pannulla kurpitsansiementen kanssa. Kuori ja paloittele juurekset. Nostele kulhoon lehtikaalit, juurekset ja paahdetut saksanpähkinät sekä kurpitsansiemenet. Murustele pinnalle fetajuusto. Nostele aineksia hieman, jotta ne sekoittuvat.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2