Teksti Mai Knauer
Kuva Line Falck
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
12 hengelle
Pohja:
1 pkt eli 260 g Bastogne-keksejä
75 g voita
2 rkl juoksevaa hunajaa
Suklaamousse:
500 g tummaa suklaata
1/2 l vispikermaa
3 rkl appelsiinimehua
1/2 dl vahvaa kahvia
Koristeeksi:
tuoreita marjoja
tomusokeria
1. Valmista pohja. Sulata voi ja hunaja miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita keksimurska ja voi-hunajaseos tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele massa tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Tee suklaamousse. Sulata suklaa yhdessä appelsiinimehun ja kahvin kanssa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
3. Vaahdota kerma. Sekoita ensin puolet kermavaahdosta suklaaseokseen. Kun massa on tasaista, lisää loppu kermavaahto varovasti. Sekoita, kunnes täyte on tasaisen ruskeaa. Kaada täyte pohjalle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin noin vuorokaudeksi.
4. Irrota kakun reunat vuoasta veteen kastetulla, terävällä veitsellä tarjoilua varten. Sirota pinnalle kaakaojauhetta. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.
Katso myös nämä suklaiset reseptit:
Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2