MARI HARJULA KUVA ARTO VUOHELAINEN Koti ja keittiö 9/2011
3 1/2 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai
2 tl kuivahiivaa
1 tl merisuolaa
1 tl sokeria
noin 7 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
Päälle:
1 rkl oliiviöljyä
200–300 g (noin 1 l) tuoreita
suppilovahveroita
suolaa
rouhittua mustapippuria
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
100 g vaaleaa cheddarjuustoa raastettuna
sormisuolahiutaleita
1. Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja alusta joukkoon jauhot. Lisää lopuksi puolet oliiviöljystä. Anna taikinan kohota tunnin ajan.
2. Painele taikina voideltuun vuokaan (noin 30 x 40 cm). Anna kohota 20 minuuttia. Voitele leivän pinta lopulla oliiviöljyllä.
3. Puhdista ja halkaise sienet. Paista niitä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sienet sivuun.
4. Levitä sienet, timjami ja juusto leivän päälle. Ripottele päälle vielä suolahiutaleita. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2