Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | KUVA Ar­to Vuo­he­lai­nen

Superfood-salaatti

Pinaatista, parsakaalista ja iduista koottu salaatti antaa elimistölle rautaa ja vitamiineja herkullisessa muodossa.

4 an­nos­ta

100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 (noin 300 g) par­sa­kaa­li

200 g pa­kas­te­her­nei­tä

100 g itu­ja, esim. mung­pa­vun

1 gra­naat­ti­o­me­na

4 rkl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

Kas­ti­ke:

1 rkl hie­nok­si raas­tet­tua

in­ki­vää­riä

veit­sen­kär­jel­li­nen raas­tet­tua

val­ko­si­pu­lia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Pois­ta pi­naa­tin­leh­dis­tä kova ruo­ti­o­sa ja huo­not leh­det. Huuh­te­le ja va­lu­ta lä­vi­kös­sä.

2. Pa­loit­te­le par­sa­kaa­lin nu­put ja var­ret. Kyp­sen­nä par­sa­kaa­lin­pa­lo­ja ke­vy­es­ti höy­ryt­tä­en tai tilk­ka­ses­sa vet­tä ja mik­ros­sa ku­vun al­la noin mi­nuu­tin ajan.

3. Su­la­ta ja va­lu­ta pa­kas­te­her­neet. Voit myös kie­haut­taa ne vä­häs­sä ve­des­sä ja va­lut­taa.

4. Hal­kai­se gra­naat­ti­o­me­na ja pois­ta sie­me­net ko­put­te­le­mal­la niin, et­tä val­koi­sia kal­vo­ja ei tule mu­kaan.

Pi­naa­tis­ta, par­sa­kaa­lis­ta ja iduis­ta koot­tu, in­ki­vää­ri­kas­tik­keel­la höys­tet­ty sa­laat­ti an­taa eli­mis­töl­le rau­taa ja vi­ta­mii­ne­ja her­kul­li­ses­sa muo­dos­sa.

5. Huuh­te­le idut juok­se­van raik­kaan ve­den al­la.

6. Paah­da au­rin­gon­ku­kan­sie­me­net ke­vy­es­ti kui­val­la pan­nul­la.

7. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään.

8. Nos­te­le sa­laa­ti­nai­nek­set ryh­mik­si tar­joi­lu­lau­ta­sil­le ja va­lu­ta kas­ti­ket­ta pääl­le tai tar­joi­le erik­seen.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min.