Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Super bowl ja labneh

Kulhoruoat ovat kuuminta ruokamuotia. Tämä super bowl on lastattu kasviksilla ja linsseillä. Viimeistelystä huolehtii jogurttinen labneh.

4 an­nos­ta

2 dl kvi­no­aa (Go green)

4 dl kas­vis­lien­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 prk (à 285 g) kei­tet­ty­jä vih­rei­tä lins­se­jä (Go green)

1 avo­ka­do

Gril­la­tut kas­vik­set:

noin 700 g kas­vik­sia, esi­mer­kik­si ke­sä­kur­pit­saa, pap­ri­kaa ja her­neen­pal­ko­ja

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 dl olii­vi­öl­jyä

2 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mi­a­sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

1 an­nos lab­ne­hia (oh­je al­la)

muu­ta­ma ok­sa leh­ti­per­sil­jaa

1. Tee en­sin kas­vik­set. Leik­kaa kas­vik­set so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Se­koi­ta ne öl­jyn kans­sa. Maus­ta hu­na­jal­la, sit­ruu­na­me­hul­la, tim­ja­mil­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Gril­laa kas­vik­set na­pa­kan kyp­sik­si. Nos­ta maus­te­öl­jyyn

2. Huuh­te­le kvi­noa huo­lel­li­ses­ti. Kie­hau­ta kas­vis­lie­mi (kat­so tark­ka nes­teen an­nos­tus pak­kauk­ses­ta). Li­sää kvi­noa ja kei­tä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan kyp­säk­si.

3. Se­koi­ta kei­tet­tyyn kvi­no­aan öl­jy ja sit­ruu­na­me­hu.

4. Kuu­men­na lins­sit kat­ti­las­sa. Va­lu­ta nes­te pois. Leik­kaa avo­ka­do vii­pa­leik­si.5. Ko­koa an­nok­set. Lai­ta kul­ho­jen poh­jal­le kvi­no­aa. Nos­ta pääl­le kas­vik­set, avo­ka­do ja lins­sit. Vii­meis­te­le lab­ne­hil­la ja yr­teil­lä.

Vink­ki: Kvi­no­an voi kor­va­ta kus­ku­sil­la tai rii­sil­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: 50 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 17 e

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va, troop­pi­sen he­del­mäi­nen ja run­saan aro­mi­kas Spy Val­ley Gewürzt­ra­mi­ner 2015, Uu­si-See­lan­ti, 14,90 e.

Lab­neh

4 an­nos­ta

500 g maus­ta­ma­ton­ta turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1 tl suo­laa

(2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta tai 3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa)

1. Maus­ta jo­gurt­ti suo­lal­la.

2. Lai­ta kak­si pääl­lek­käis­tä si­de­har­son pa­laa sii­vi­län poh­jal­le. Lai­ta sii­vi­lä kul­hon pääl­le. Kaa­da jo­gurt­ti sii­vi­lään si­de­har­so­jen pääl­le. Pei­tä kel­mul­la. Nos­ta jää­kaap­piin ja an­na va­lua yön yli.

3. Maus­ta val­mis lab­neh ha­lu­tes­sa­si sit­ruu­nan­kuo­rel­la tai yrt­ti­sil­pul­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 mi­nuut­tia + 8 tun­tia kyl­mäs­sä

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 4 e