Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 12/2015

Suola­päh­ki­nät­ryf­felit

Joulu ei tunnu joululta ilman itse tehtyjä tryffeleitä. Tuttu suklaapallo saa suolapähkinästä mukavan suutuntuman ja trendikkään maun kielelle.

noin 40 kpl

2 dl kuo­hu­ker­maa

¾ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

100 g rou­hit­tua mai­to­suk­laa­ta

200 g rou­hit­tua tum­maa suk­laa­ta

50 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Pääl­le:

rou­hit­tu­ja suo­la­päh­ki­nöi­tä

1. Mit­taa ker­ma kat­ti­laan. An­na se­ok­sen kie­hah­taa, vä­hen­nä läm­pöä ja an­na po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

2. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä. Li­sää so­ke­ri, suk­laa ja voi. Se­koi­ta. Kaa­da mas­sa lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn pie­neen vuo­kaan. Pei­tä kel­mul­la ja nos­ta vii­le­ään muu­ta­mak­si tun­nik­si.

3. Ota mas­sas­ta kah­del­la pik­ku­lu­si­kal­la tai kä­sin pie­niä pal­le­roi­ta. Kä­sin pyö­rit­tä­mi­nen on­nis­tuu par­hai­ten, jos käy­tät ohui­ta ku­mi­hans­ko­ja. Pyö­räy­tä pal­lot päh­ki­nä­rou­hees­sa ja lai­ta ta­kai­sin vii­le­ään noin tun­nik­si. Säi­ly­tä pal­lo­ja jää­kaa­pis­sa.