MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
6–8 annosta
Suolakaramellikastike:
2 dl sokeria
75 g voita
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 tl merisuolaa
½ tl vaniljasokeria
Muruseos:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
¾ dl fariinisokeria
¾ dl sokeria
½ tl merisuolaa
75 g voita
Täyte:
4 kirpeää omenaa (esim. Granny Smith)
2 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl suolaa
Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
1. Valmista karamellikastike. Mittaa sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja
seos kuplii. Kun se on saanut hieman väriä, poista kattila liedeltä ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja vaniljasokerilla.
2. Valmista muruseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon pehmennetty voi ja nypi seos murumaiseksi.
3. Kuori ja lohko omenat. Purista päälle sitruunamehua. Lisää mausteet ja kääntele varovasti.
4. Laita omenat pieniin uuninkestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Laita päälle suolakaramellikastike ja lopuksi muruseos.
5. Paista uunissa 180 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja päällinen on rapea.
6. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Viinisuositus: Omenainen ja vaniljainen Helmi Uuniomena kermalikööri, Suomi, (sokeria 260g/l) 14,89 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2