Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Suolainen kinuski-juustokakku

Tässä ohjeessa perinteinen juustokakku saa päälleen kinuskisen raidoituksen suolankukilla höystettynä.

noin 16 pa­laa

Poh­ja:

150 g di­ges­ti­ve-kek­se­jä

100 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

3 prk (à 200 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 ½ dl so­ke­ria

3 mu­naa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

Pääl­le:

1 dl kuo­hu­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

suo­lan­kuk­kia, esim. Mal­don

1. Tee poh­ja. Murs­kaa kek­sit. Se­koi­ta ne voi­su­lan kans­sa. Pai­ne­le seos voi­del­lun, hal­kai­si­jal­taan noin 23 sent­ti­met­rin ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään täyt­teen val­mis­tuk­sen ajak­si.

2. Lai­ta tuo­re­juus­to kul­hoon ja vat­kaa juus­toa säh­kö­vat­kai­mel­la noin mi­nuu­tin ajan. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri ja jat­ka vat­kaa­mis­ta het­ki. Li­sää mu­nat se­ok­seen yk­si­tel­len vat­ka­ten. Li­sää va­nil­ja­so­ke­ri ja rans­kan­ker­ma.

3. Kaa­da seos poh­jan pääl­le ja pais­ta 175-as­tei­ses­s­sa uu­nis­sa noin 45 mi­nuut­tia. Kään­nä uu­ni pois pääl­tä ja an­na ka­kun kyp­syä jäl­ki­läm­mös­sä, uu­nin­luuk­ku hie­man ra­ol­laan noin tun­ti.

4. Pei­tä kak­ku ke­vy­es­ti kel­mul­la ja nos­ta kak­ku jää­kaap­piin hyy­ty­mään vä­hin­tään 4 tun­nik­si.

5. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si ja maus­ta se va­nil­ja­so­ke­ril­la. Le­vi­tä vaah­to jääh­ty­neel­le ka­kul­le. Va­lu­ta pääl­le ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta rai­doik­si. Li­sää suo­lan­ku­kat juu­ri en­nen tar­joi­lua kas­tik­keen pääl­le.