Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2010 KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Suklainen kirsik­ka­juus­to­kakku

Suklaa­juus­to­kakku kirsikan kera.

8–10 an­nos­ta

Poh­ja:

200 g suk­laa­täy­te­kek­se­jä

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1–2 tl ka­ne­lia

Täy­te:

4 lii­va­te­leh­teä

2 dl vis­pi­ker­maa

400 g maus­ta­ma­ton­ta

tuo­re­juus­toa

150 g rans­kan­ker­maa

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 1/2 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

puo­len sit­ruu­nan mehu

Vä­liin:

noin 50 g tum­maa suk­laa­ta

1 dl kir­sik­ka­hil­loa

(2–3 rkl kir­sik­ka­li­köö­riä)

Pääl­le:

tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

to­mu­so­ke­ria

1. Murs­kaa kek­sit mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai kau­li­mel­la muo­vi­pus­sis­sa. Su­la­ta voi. Li­sää voi ja maus­teet kek­si­murs­kaan ja pyö­räy­tä ta­sai­sek­si se­ok­sek­si. Pai­ne­le kek­si­se­os lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le.

2. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

3. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta tuo­re­juus­to ja rans­kan­ker­ma. Maus­ta so­ke­reil­la ja sit­ruu­na­me­hul­la. Se­koi­ta lo­puk­si se­ok­seen vaah­do­tet­tu ker­ma.

4. Liu­o­ta lii­va­te­leh­det tilk­kaan kuu­maa vet­tä ja li­sää ohu­e­na nau­ha­na täyt­tee­seen koko ajan se­koit­ta­en.

5. Su­la­ta suk­laa pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. Kaa­da puo­let täyt­tees­tä vuo­kaan kek­si­poh­jan pääl­le. Va­lu­ta pääl­le puo­let suk­laas­ta ja kir­sik­ka­hil­lo. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si kir­sik­ka­li­köö­ril­lä. Lu­si­koi pääl­le lo­put täyt­tees­tä ja ko­ris­te­le pin­ta vie­lä lo­pul­la suk­laal­la rai­doit­ta­mal­la.

6. Lai­ta jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään vä­hin­tään nel­jäk­si tun­nik­si, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

7. Ko­ris­te­le kak­ku juu­ri en­nen tar­joi­lua tuo­reil­la kir­si­koil­la ja sii­vi­löi pääl­le hie­man to­mu­so­ke­ria.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + jäh­met­ty­mi­sai­ka 4 t