Koti ja keittiö 6-7/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
8–10 annosta
Pohja:
200 g suklaatäytekeksejä
100 g margariinia tai voita
3 rkl fariinisokeria
1–2 tl kanelia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta
tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
puolen sitruunan mehu
Väliin:
noin 50 g tummaa suklaata
1 dl kirsikkahilloa
(2–3 rkl kirsikkalikööriä)
Päälle:
tuoreita kirsikoita
tomusokeria
1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sulata voi. Lisää voi ja mausteet keksimurskaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta sokereilla ja sitruunamehulla. Sekoita lopuksi seokseen vaahdotettu kerma.
4. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
5. Sulata suklaa paksupohjaisessa kattilassa. Kaada puolet täytteestä vuokaan keksipohjan päälle. Valuta päälle puolet suklaasta ja kirsikkahillo. Mausta halutessasi kirsikkaliköörillä. Lusikoi päälle loput täytteestä ja koristele pinta vielä lopulla suklaalla raidoittamalla.
6. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
7. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tuoreilla kirsikoilla ja siivilöi päälle hieman tomusokeria.
Valmistusaika: noin 30 min + jähmettymisaika 4 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2