SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
noin 12 palaa
Pohja:
5 dl cashewpähkinöitä
8 kivetöntä taatelia
(muutama kierros vaniljatankoa myllystä, Dr. Oetker)
Välikerros:
3 ½ dl maapähkinävoita
Suklaakerros:
1 ½ dl kookosöljyä sulatettuna
3 dl raakakaakaojauhetta, esimerkiksi Cocovi
¾ dl agavesiirappia, esimerkiksi Biona
3 rkl vettä
Koristeluun:
viikunoita, mansikoita tai vadelmia
1. Laita cashewit ja taatelit eri kulhoihin. Täytä kulhot vedellä ja liota yön yli. Kaada vedet pois.
2. Laita cashewit, taatelit ja vanilja tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Painele puolet seoksesta halkaisijaltaan noin 16-senttiseen irtopohjavuokaan. Laita vuoka pakastimeen 10 minuutiksi.
3. Levitä puolet maapähkinävoista vuokaan.
4. Valmista suklaakerros. Laita kookosöljypurkki lämpimään veteen, niin öljy muuttuu juoksevaksi. Sekoita öljyyn kaakaojauhe, siirappi ja vesi. Levitä puolet seoksesta vuokaan.
5. Laita cashew-taateliseosta suklaan päälle. Laita pakastimeen 10 minuutiksi. Tee sen jälkeen maapähkinä- ja suklaakerrokset.
6. Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen vähintään tunniksi. Koristele viikunoilla, mansikoilla tai vadelmilla. Leikkaa kakusta paloja kuumaan veteen kastetulla veitsellä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2