Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
2 pienehköä bostonkakkua
Taikina:
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 ½ dl (täys)maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
noin 8 dl vehnäjauhoja
Kaneliseos:
75 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
1–2 tl espressopikakahvijauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata
Voiteluun: 1 muna
● Sulata voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista. Lisää loppuvaiheessa sulatettu, jäähtynyt rasva. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
● Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
● Tee täyte. Sekoita pehmeän voin joukkoon fariinisokeri, kaneli, vaniljasokeri ja pikakahvijauhe.
● Jaa taikina kahteen osaan ja käsittele yksi osa kerrallaan. Voitele pinta kananmunalla. Kauli taikinasta ohut levy (33 x 50 cm). Levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle suklaarouhetta.
● Kieritä rullalle. Leikkaa rulla paloiksi. Nosta palat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 cm). Jätä palojen väliin leviämisvaraa. Tee toinen boston samaan tapaan.
● Kohota pullaa pyyhkeellä peitettynä noin 20 minuuttia.
● Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun leivonnainen on saanut kauniin värin.
Viinisuositus: Makea, tumman kirsikkainen Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2014, Italia, 21,98 e 0,5 l.
Lue myös:
Kurpitsa-kaneliboston ja kurpitsasose
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2