Artikkeli

Suklaavanukas

● (4 an­nos­ta)

100 g tum­maa suk­laa­ta

4 dl mai­toa

1 dl ker­maa

1/2 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

5 kel­tu­ais­ta

● Li­säk­si:

2 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

vaah­do­tet­tu­na

1. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa

tai mik­ro­aal­tou­u­nis­sa.

2. Mit­taa mai­to, ker­ma ja so­ke­ri

pin­noi­tet­tuun kat­ti­laan.

Li­sää jouk­koon va­nil­ja­tan­ko

hal­kais­tu­na. Kuu­men­na seos

kie­hu­mis­pis­tee­seen ja siir­rä

kat­ti­la pois lie­del­tä. Pois­ta

va­nil­ja­tan­ko.

3. Vat­kaa kel­tu­ais­ten ra­ken­ne

rik­ki kul­hos­sa. Kaa­da

kuu­ma mai­to­se­os kel­tu­ais­ten

se­kaan ohu­e­na nau­ha­na

koko ajan vat­ka­ten. Se­koi­ta

läm­min va­nu­kas­poh­ja su­la­tet­tuun

suk­laa­seen.

4. Jaa seos an­nos­vuo­kiin

(2,5 dl) ja kyp­sen­nä uu­nis­sa

175 as­tees­sa ve­si­hau­tees­sa

noin 40 mi­nuut­tia. Ve­si­hau­teen

val­mis­tat si­ten, et­tä

aset­te­let an­nos­vuo­at isoon

uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da kie­hu­vaa

vet­tä uu­ni­vuo­kaan niin,

et­tä va­nu­kas­vuo­at ovat puo­lik­si

ve­den pei­tos­sa.

5. Kun va­nuk­kaat ovat kyp­siä,

nos­ta ve­si­hau­de pois

uu­nis­ta. Nos­ta va­nu­kas­vuo­at

pois ve­si­hau­tees­ta ja jääh­dy­tä.

Tar­joi­le ker­ma­vaah­don

kera.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 60 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 6,50 €

Koti ja keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ