● (4 annosta)
100 g tummaa suklaata
4 dl maitoa
1 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko
5 keltuaista
● Lisäksi:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
vaahdotettuna
1. Sulata suklaa vesihauteessa
tai mikroaaltouunissa.
2. Mittaa maito, kerma ja sokeri
pinnoitettuun kattilaan.
Lisää joukkoon vaniljatanko
halkaistuna. Kuumenna seos
kiehumispisteeseen ja siirrä
kattila pois liedeltä. Poista
vaniljatanko.
3. Vatkaa keltuaisten rakenne
rikki kulhossa. Kaada
kuuma maitoseos keltuaisten
sekaan ohuena nauhana
koko ajan vatkaten. Sekoita
lämmin vanukaspohja sulatettuun
suklaaseen.
4. Jaa seos annosvuokiin
(2,5 dl) ja kypsennä uunissa
175 asteessa vesihauteessa
noin 40 minuuttia. Vesihauteen
valmistat siten, että
asettelet annosvuoat isoon
uunivuokaan. Kaada kiehuvaa
vettä uunivuokaan niin,
että vanukasvuoat ovat puoliksi
veden peitossa.
5. Kun vanukkaat ovat kypsiä,
nosta vesihaude pois
uunista. Nosta vanukasvuoat
pois vesihauteesta ja jäähdytä.
Tarjoile kermavaahdon
kera.
Valmistusaika: noin 60 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 6,50 €
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2