MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 12/2012
noin 20 kpl
1 ½ dl kuohukermaa
350 g tummaa suklaata
50 g suolatonta voita
4 murukeksiä
½ dl pistaasipähkinöitä
2 rkl kuivattuja karpaloita
2 rkl rusinoita
Kuorrutus:
250 g tummaa suklaata
Lisäksi:
pieniä paperisia konvehtivuokia
kaakaojauhetta
1. Paloittele suklaa ja rasva kulhoon.
2. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi ja kaada suklaan ja rasvan päälle. Anna hetken sulaa ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Anna jäähtyä ja paksuuntua.
3. Murenna keksit. Rouhi pähkinät. Leikkaa karpalot ja rusinat pienemmiksi. Lisää suklaamassaan ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä vähintään 4 tuntia viileässä.
4. Ota massasta kahden teelusikan avulla pieniä palloja ja muotoile tryffeleiksi. Laita tryffelit jääkaappiin.
5. Sulata suklaa paksupohjaisessa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä tai vesihauteessa kuorrutusta varten. Anna hetken jäähtyä.
6. Kasta tryffelit suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jähmettymään.
7. Pöläytä päälle kaakaojauhetta ja nostele tryffelit varovasti vuokiin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2