Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2012

Suklaatryffelit

Suklaatryffelit kätkevät sisäänsä kuivattuja karpaloita, rusinoita, keksinmuruja ja pistaa­si­päh­ki­nöitä.

noin 20 kpl

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

350 g tum­maa suk­laa­ta

50 g suo­la­ton­ta voi­ta

4 mu­ru­kek­siä

½ dl pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

2 rkl kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

2 rkl ru­si­noi­ta

Kuor­ru­tus:

250 g tum­maa suk­laa­ta

Li­säk­si:

pie­niä pa­pe­ri­sia kon­veh­ti­vuo­kia

kaa­ka­o­jau­het­ta

1. Pa­loit­te­le suk­laa ja ras­va kul­hoon.

2. Kuu­men­na ker­ma höy­ry­ä­vän kuu­mak­si ja kaa­da suk­laan ja ras­van pääl­le. An­na het­ken su­laa ja se­koi­ta, kun­nes mas­sa on ta­sais­ta. An­na jääh­tyä ja pak­suun­tua.

3. Mu­ren­na kek­sit. Rou­hi päh­ki­nät. Leik­kaa kar­pa­lot ja ru­si­nat pie­nem­mik­si. Li­sää suk­laa­mas­saan ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na mas­san jääh­tyä vä­hin­tään 4 tun­tia vii­le­äs­sä.

4. Ota mas­sas­ta kah­den tee­lu­si­kan avul­la pie­niä pal­lo­ja ja muo­toi­le tryf­fe­leik­si. Lai­ta tryf­fe­lit jää­kaap­piin.

5. Su­la­ta suk­laa pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa lie­del­lä mie­dol­la läm­möl­lä tai ve­si­hau­tees­sa kuor­ru­tus­ta var­ten. An­na het­ken jääh­tyä.

6. Kas­ta tryf­fe­lit suk­laas­sa ja lai­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le jäh­met­ty­mään.

7. Pö­läy­tä pääl­le kaa­ka­o­jau­het­ta ja nos­te­le tryf­fe­lit va­ro­vas­ti vuo­kiin.