Koti ja Keittiö 3/2006
12 kpl
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 munaa
10 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita
Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
3 rkl vahvaa kahvia
100 g tummaa suklaata
3/4 dl pistaasipähkinöitä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja munat sekä vehnäjauhot ja alusta hyvin. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna kohota peitettynä noin tunnin ajan.
2. Sekoita kahvi tuorejuustoon. Rouhi suklaa ja pähkinät.
3. Kauli taikinasta ohut, suorakaiteen muotoinen levy ja taita levy kolminkerroin. Toista tämä kahdesti ja kauli taikinasta sitten noin 30 x 50 cm:n levy.
4. Levitä levylle tuorejuusto ja ripottele päälle rouhittu suklaa ja 2/3 pähkinöistä. Kääri taikina rullalle ja leikkaa 12 osaan. Laita taikinapalat voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota viileässä tunnin ajan.
5. Voitele briossit munalla, ripottele päälle loput pistaasipähkinärouheesta ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 20–25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2