Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Suklaa-pistaa­si­päh­ki­näb­ri­ossit

Tummalla suklaalla ja kahvilla maustetulla tuorejuustolla täytetyt briossit sopivat aikuiseen makuun.

12 kpl

2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 tl suo­laa

2 mu­naa

10 dl veh­nä­jau­ho­ja

200 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Täy­te:

200 g va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

3 rkl vah­vaa kah­via

100 g tum­maa suk­laa­ta

3/4 dl pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää maus­teet ja mu­nat sekä veh­nä­jau­hot ja alus­ta hy­vin. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa peh­meä ras­va. An­na ko­ho­ta pei­tet­ty­nä noin tun­nin ajan.

2. Se­koi­ta kah­vi tuo­re­juus­toon. Rou­hi suk­laa ja päh­ki­nät.

3. Kau­li tai­ki­nas­ta ohut, suo­ra­kai­teen muo­toi­nen levy ja tai­ta levy kol­min­ker­roin. Tois­ta tämä kah­des­ti ja kau­li tai­ki­nas­ta sit­ten noin 30 x 50 cm:n levy.

4. Le­vi­tä le­vyl­le tuo­re­juus­to ja ri­pot­te­le pääl­le rou­hit­tu suk­laa ja 2/3 päh­ki­nöis­tä. Kää­ri tai­ki­na rul­lal­le ja leik­kaa 12 osaan. Lai­ta tai­ki­na­pa­lat voi­del­tui­hin muf­fi­ni­pel­lin sy­ven­nyk­siin tai pa­pe­ri­siin muf­fi­ni­vuo­kiin leik­kaus­pin­ta ylös­päin. Ko­ho­ta vii­le­äs­sä tun­nin ajan.

5. Voi­te­le bri­os­sit mu­nal­la, ri­pot­te­le pääl­le lo­put pis­taa­si­päh­ki­nä­rou­hees­ta ja pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa 20–25 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ