MAD & BOLIG • KÄÄNNÖS MIIA VÄHÄHYYPPÄ • TOIMITTANUT JUTTA YLÄ-MONONEN • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
200 g maitosuklaata
4 munaa
25 g tomusokeria
ripaus suolaa
Inkiväärikastike:
2 cm tuoretta inkivääriä
¼ dl kuohukermaa
25 g suolattomia pistaasipähkinöitä
1. Pilko suklaa ja sulata se varovasti vesihauteessa. Erottele munista keltuaiset ja vatkaa ne tomusokerin ja suolan kanssa vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
3. Sekoita sula suklaa varovasti keltuaisvaahdon joukkoon. Kääntele valkuaisvaahto sekaan.
4. Jaa suklaavaahto neljään jälkiruokakulhoon ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
5. Valmista inkiväärikastike. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Sekoita kerma ja raastettu inkivääri kulhossa ja vatkaa vaahdoksi. Voit tehdä vaahdon myös esimerkiksi kermasta ja raastatusta limetin kuoresta.
6. Rouhi pistaasipähkinät. Tarjoile mousse inkiväärivaahdon ja pistaasirouheen kanssa.
Vinkki! Maitosuklaa on sulatettaessa vähän herkempi kuin tumma suklaa. Sulata se varovasti vesihauteessa, äläkä sekoita rajusti.
Viinisuositus:
Makea, mausteinen ja aprikoosinen NES Passito de Pantelleria 2014, Italia, 14,22 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2