KATRI SCHRÖDER KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 3/2014
10 kpl
300 g suklaatäytekeksejä, esimerkiksi Domino
100 g voita tai margariinia
Täyte:
100 g tummaa suklaata
2 prk (á 160 g) suklaatuorejuustoa, esimerkiksi Marabou Philadelphia
1 dl sokeria
2 munaa
Pinnalle:
kaakaojauhetta
1. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti pieniin, leivinpaperisuikaleilla vuorattuihin piirakkavuokiin. Voit myös käyttää muffinipeltiä, tällöin leivoksia tulee hieman enemmän. Nosta piiraspohjat kovettumaan jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
2. Valmista täyte. Paloittele tumma suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Nosta hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa.
3. Valuta suklaaseos tasaisesti piirakkamuotteihin. Paista leivoksia 150 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
4. Nosta jäähtymään. Anna vielä vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoista irrottamista. Nosta piiraat leivinpaperisuikaleiden avulla irti vuoista. Siivilöi koristeeksi ennen tarjoilua kaakaojauhetta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2