Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009Kuva: Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen

Suklaa­muf­fi­ni­leivos ja sohjosorbetti

Voit valmistaa leivokset myös muista suklaakakku- tai -muffi­ni­ai­nek­sista. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon suklaarouhetta ja painele muffineihin suklaapalat.

noin 12 kpl

1 pkt (300 g) suk­laa­kak­ku- ja muf­fi­ni­mi­xiä (Sun­nun­tai)

1 dl ryp­si­öl­jyä

1 1/2 dl vet­tä

75 g tum­maa suk­laa­ta

Li­säk­si:

ame­ri­kan­muf­fi­ni­vuo­kia

noin 100 g tum­maa suk­laa­ta

Soh­jo­sor­bet­ti:

200 g pa­kas­te­mar­jo­ja, esim. va­del­mia tai mus­ta­he­ru­koi­ta

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

to­mu­so­ke­ria

1. Kaa­da jau­hot kul­hoon ja li­sää öl­jy ja vesi. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Rou­hi suk­laa ja kään­te­le se tai­ki­naan.

2. Jaa tai­ki­na muf­fi­ni­vuo­kiin. Pa­loit­te­le suk­laa ja pai­ne­le ai­na yk­si suk­laa­pa­la kun­kin muf­fi­nin kes­kel­le.

3. Pais­ta muf­fi­ne­ja uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta soh­jo­sor­bet­ti juu­ri en­nen tar­joi­lua. Pyö­räy­tä maus­ta­ma­ton jo­gurt­ti pa­kas­te­mar­jo­jen jouk­koon ja tar­joa läm­pi­mien muf­fi­nien kera.

Vink­ki! Voit val­mis­taa lei­vok­set myös muis­ta suk­laa­kak­ku- tai -muf­fi­ni­ai­nek­sis­ta. Val­mis­ta tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Li­sää jouk­koon suk­laa­rou­het­ta ja pai­ne­le muf­fi­nei­hin suk­laa­pa­lat.