Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Suklaa-minttu­täy­te­keksit

Siivilöi kulhoon kuivat aineet. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna sekoittaen...

(noin 15 kpl)

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl kaa­ka­o­jau­het­ta

½ tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

10 rkl voi­ta

3 rkl so­ke­ria

1 iso muna

Ko­ris­te­luun:

ra­e­so­ke­ria

Täy­te:

60 g mar­ga­rii­nia

1 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

½ tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 ½ dl to­mu­so­ke­ria

4–6 min­tun leh­teä

2–3 tip­paa vih­re­ää ka­ra­mel­li­vä­riä

1. Sii­vi­löi kul­hoon kui­vat ai­neet.

2. Vaah­do­ta huo­neen­läm­pöi­nen voi ja so­ke­ri. Li­sää muna se­koit­ta­en.

3. Se­koi­ta va­ro­vas­ti jouk­koon jau­ho­se­os.

4. Kää­ri tai­ki­na muo­vi­kel­muun. An­na sen seis­tä kyl­mäs­sä noin tun­ti.

5. Kau­li jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä tai­ki­nas­ta levy ja ota sii­tä pyö­re­äl­lä muo­til­la pa­lo­ja. Pane val­miit pik­ku­lei­vät lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja ri­pot­te­le pääl­le ra­e­so­ke­ria. Pais­ta 175 as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 12 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä.

6. Val­mis­ta täy­te. Yh­dis­tä huo­neen­läm­pöi­seen mar­ga­rii­niin sii­rap­pi ja so­ke­rit. Li­sää sil­put­tu mint­tu ja vä­ri­ai­ne jouk­koon.

7. Pane täy­tet­tä kek­sil­le ja nos­ta toi­nen kek­si kan­nek­si. Täy­tä lo­put sa­mal­la ta­val­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ