Koti ja keittiö joululiite 2003
(noin 15 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
10 rkl voita
3 rkl sokeria
1 iso muna
Koristeluun:
raesokeria
Täyte:
60 g margariinia
1 rkl vaaleaa siirappia
½ tl vaniljasokeria
2 ½ dl tomusokeria
4–6 mintun lehteä
2–3 tippaa vihreää karamelliväriä
1. Siivilöi kulhoon kuivat aineet.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna sekoittaen.
3. Sekoita varovasti joukkoon jauhoseos.
4. Kääri taikina muovikelmuun. Anna sen seistä kylmässä noin tunti.
5. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinasta levy ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Pane valmiit pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle raesokeria. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
6. Valmista täyte. Yhdistä huoneenlämpöiseen margariiniin siirappi ja sokerit. Lisää silputtu minttu ja väriaine joukkoon.
7. Pane täytettä keksille ja nosta toinen keksi kanneksi. Täytä loput samalla tavalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2