SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6-7/2012
n. 10 palaa
1 pkt (400 g) murotaikinaa
Täyte:
200 g tummaa suklaata
150 g mantelijauhetta
2 isoa munaa
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
3–4 aprikoosia, nektariinia,
persikkaa tai luumua
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
1. Sulata murotaikina. Kauli se noin puoli senttiä paksuksi levyk12KO6_esi. Nosta levy halkaisijaltaan noin 23 cm:n piirakkavuokaan. Leikkaa ylimääräiset taikinareunat pois. Nosta piirakka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
2. Laita piirakan päälle reilu pala leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. Ne estävät reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
3. Tee täyte. Sulata suklaa. Sekoita mantelijauhe, munat, voi ja sokeri keskenään. Kääntele suklaasula muiden aineiden joukkoon. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
4. Halkaise aprikoosit tai muut hedelmät ja poista kivet. Painele hedelmänpuolikkaat täytteeseen.
5. Jatka paistamista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Tarjoa lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2