Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6-7/2012

Suklaa-mante­li­he­del­mä­piiras

Kaupan valmis murotaikina saa päälleen mantelisuklaa-täytteen ja alkukesän kivisydämiset hedelmät. Ohjeeseen voi käyttää persikoita, nektariineja, luumuja tai aprikooseja.

n. 10 pa­laa

1 pkt (400 g) mu­ro­tai­ki­naa

Täy­te:

200 g tum­maa suk­laa­ta

150 g man­te­li­jau­het­ta

2 isoa mu­naa

125 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 ¼ dl so­ke­ria

3–4 ap­ri­koo­sia, nek­ta­rii­nia,

per­sik­kaa tai luu­mua

Tar­joi­luun:

va­nil­ja­jää­te­löä

1. Su­la­ta mu­ro­tai­ki­na. Kau­li se noin puo­li sent­tiä pak­suk­si le­vyk12KO6_esi. Nos­ta levy hal­kai­si­jal­taan noin 23 cm:n pii­rak­ka­vuo­kaan. Leik­kaa yli­mää­räi­set tai­ki­na­reu­nat pois. Nos­ta pii­rak­ka jää­kaap­piin vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Lai­ta pii­ra­kan pääl­le rei­lu pala lei­vin­pa­pe­ria ja kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Ne es­tä­vät reu­no­ja va­lah­ta­mas­ta pais­ta­mi­sen ai­ka­na. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia.

3. Tee täy­te. Su­la­ta suk­laa. Se­koi­ta man­te­li­jau­he, mu­nat, voi ja so­ke­ri kes­ke­nään. Kään­te­le suk­laa­su­la mui­den ai­nei­den jouk­koon. Kaa­da täy­te esi­pais­te­tul­le poh­jal­le.

4. Hal­kai­se ap­ri­koo­sit tai muut he­del­mät ja pois­ta ki­vet. Pai­ne­le he­del­män­puo­lik­kaat täyt­tee­seen.

5. Jat­ka pais­ta­mis­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 45 mi­nuut­tia tai kun­nes pii­ras on kyp­sä. Tar­joa läm­pi­mä­nä tai haa­le­a­na va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.

Lue Myös

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Appelsiini-mantelikakku

Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Appelsiini-mantelikakku

Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät

Maapähkinävoi-blondies

Valkosuklaiset kerros­pik­ku­leivät

Helppo luumupaistos

Raparperi-mantelitorttu

Pikapullat

Raparperi-kookos­juus­to­kakut

Raparperi-mantelitorttu

Pikapullat

Raparperi-kookos­juus­to­kakut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2