Koti ja keittiö 12/2010 Katri Schröder
2 isoa tai 4 pienempää
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
2 dl kaurahiutaleita
noin 11 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Pinnalle:
noin 40 g tummaa suklaata
1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakaojauhe, kaurahiutaleet sekä 3 dl vehnäjauhoista keskenään ja lisää seokseen.
2. Vispaa seosta kunnolla muutama minuutti. Lisää loput jauhoista ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
3. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan. Pyörittele taikinapaloista jauhotetulla leivinpöydällä pitkänomaiset leivät ja käännä päistä hieman kierteelle.
4. Nosta suklaaleivät pellille ja anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
5. Sulata tummaa suklaa ja tee sillä koristeraitoja leipiin.
Valmistusaika: noin 1 t + kohotus noin 45 min.
Kuvaustarvikkeet: Nauhat ja paperit Tiimari ja Sinelli.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.