Koti ja keittiö 12/2010 Katri Schröder
2 isoa tai 4 pienempää
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
2 dl kaurahiutaleita
noin 11 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Pinnalle:
noin 40 g tummaa suklaata
1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakaojauhe, kaurahiutaleet sekä 3 dl vehnäjauhoista keskenään ja lisää seokseen.
2. Vispaa seosta kunnolla muutama minuutti. Lisää loput jauhoista ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
3. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan. Pyörittele taikinapaloista jauhotetulla leivinpöydällä pitkänomaiset leivät ja käännä päistä hieman kierteelle.
4. Nosta suklaaleivät pellille ja anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
5. Sulata tummaa suklaa ja tee sillä koristeraitoja leipiin.
Valmistusaika: noin 1 t + kohotus noin 45 min.
Kuvaustarvikkeet: Nauhat ja paperit Tiimari ja Sinelli.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2