Koti ja keittiö 8/2008
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
50 g tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 1/2 dl vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuustoa
2–3 rkl sokeroitua
karpalomehutiivistettä
100 g kuivattuja,
pehmeitä karpaloita
1 dl kiehuvaa vettä
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää sula suklaa taikinaan kevyesti nostellen.
4. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
5. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa jäähtymään paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Poista uunissa ollut leivinpaperi varovasti tortun pohjasta.
6. Valmista täyte. Kaada kiehuva vesi astiaan kuivattujen karpaloiden päälle ja jätä sivuun noin 15 minuutiksi. Kumoa karpalot siivilään ja painele ne kuiviksi.
7. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa karpalomehu tuorejuustoon. Lisää vaniljavaahto ja pilkotut, valutetut karpalot.
8. Levitä täyte 3/4 kääretorttupohjalle ja kääri pitkältä sivulta alkaen rullalle leivinpaperia apuna käyttäen niin, että saumakohta jää tortun alapintaan.
10. Kiedo torttu tiiviisti muovikelmuun ja pane viileään mielellään 3–4 tunniksi ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2