Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Suklaa-karpa­lo­kää­re­torttu

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi...

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

50 g tum­maa suk­laa­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

1 1/2 dl vaah­tou­tu­vaa

va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

200 g va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

2–3 rkl so­ke­roi­tua

kar­pa­lo­me­hu­tii­vis­tet­tä

100 g kui­vat­tu­ja,

peh­mei­tä kar­pa­loi­ta

1 dl kie­hu­vaa vet­tä

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si.

2. Yh­dis­tä kes­ke­nään kui­vat ai­neet ja sii­vi­löi ne vaah­toon va­ro­vas­ti se­koit­ta­en.

3. Su­la­ta pa­loi­tel­tu suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa. Li­sää sula suk­laa tai­ki­naan ke­vy­es­ti nos­tel­len.

4. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

5. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia. Ku­moa jääh­ty­mään pais­ton jäl­keen so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pois­ta uu­nis­sa ol­lut lei­vin­pa­pe­ri va­ro­vas­ti tor­tun poh­jas­ta.

6. Val­mis­ta täy­te. Kaa­da kie­hu­va vesi as­ti­aan kui­vat­tu­jen kar­pa­loi­den pääl­le ja jätä si­vuun noin 15 mi­nuu­tik­si. Ku­moa kar­pa­lot sii­vi­lään ja pai­ne­le ne kui­vik­si.

7. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke. Vat­kaa kar­pa­lo­me­hu tuo­re­juus­toon. Li­sää va­nil­ja­vaah­to ja pil­ko­tut, va­lu­te­tut kar­pa­lot.

8. Le­vi­tä täy­te 3/4 kää­re­tort­tu­poh­jal­le ja kää­ri pit­käl­tä si­vul­ta al­ka­en rul­lal­le lei­vin­pa­pe­ria apu­na käyt­tä­en niin, et­tä sau­ma­koh­ta jää tor­tun ala­pin­taan.

10. Kie­do tort­tu tii­viis­ti muo­vi­kel­muun ja pane vii­le­ään mie­lel­lään 3–4 tun­nik­si en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ