MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
8–10 annosta
Pohja:
125 g voita
1 ¼ dl sokeria
¾ tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1 keltuainen
Täyte:
1 prk (380 g) makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl vaaleaa siirappia
60 g voita
Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
1 ¼ dl kuohukermaa
Lisäksi:
merisuolahiutaleita
1. Mittaa voi ja kuivat aineet kulhoon. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoilla. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
3. Pistele piiraspohja. Laita piiraspohjan päälle leivinpaperi ja kuivattuja herneitä tai riisiä painoksi. Paista uunissa 175 asteessa ensin 15 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet tai riisit. Jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia.
4. Laita kondensoitu maito, siirappi ja voi paistinpannulle. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Kaada karamellitäyte piiraspohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia.
5. Valmista kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi, kaada suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute tasaista. Levitä kuorrute varovasti piirakan päälle. Laita piirakka vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
6. Viimeistele piirakka merisuolahiutaleilla ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2