Koti ja Keittiö 04/07
4 dl kevytmaitoa
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Suklaa-espressokiisseli:
2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
75 g tummaa suklaata
1 dl vahvaa espressojuomaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Aprikoosikerma:
1 dl kermavaahtoa
3/4 dl aprikoosihilloa
1. Aloita maitokiisselistä. Pane kattilaan maito ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
2. Jaa kiisseli neljään annosastiaan ja nosta jäähtyneenä ja peitettynä viileään.
3. Valmista suklaa-espressokiisseli. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Kuumenna kaikki kiisselin ainekset kiehuvaksi. Kiehuta pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli saostuu, nosta kattila liedeltä jäähtymään.
4. Jaa suklaa-espressokiisseli maitokiisselipohjille. Tarjoa heti tai viileinä noin tunnin jääkaappisäilytyksen jälkeen. Lisää tällöin sokeria annosten pinnalle estämään kuoren muodostumista.
5. Yhdistä aprikoosikerman ainekset keskenään ja tarjoa kerroskiisselin kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ