Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Suklaa-espres­so­ker­ros­kiis­seliä ja aprikoosikermaa

Aloita maitokiisselistä. Pane kattilaan maito ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen...

4 dl ke­vyt­mai­toa

3 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

2 rkl so­ke­ria

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Suk­laa-esp­res­so­kiis­se­li:

2 dl vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta

75 g tum­maa suk­laa­ta

1 dl vah­vaa esp­res­so­juo­maa

1 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

3 rkl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ap­ri­koo­si­ker­ma:

1 dl ker­ma­vaah­toa

3/4 dl ap­ri­koo­si­hil­loa

1. Aloi­ta mai­to­kiis­se­lis­tä. Pane kat­ti­laan mai­to ja mais­si­tärk­ke­lys. Kuu­men­na kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en.

2. Jaa kiis­se­li nel­jään an­no­sas­ti­aan ja nos­ta jääh­ty­nee­nä ja pei­tet­ty­nä vii­le­ään.

3. Val­mis­ta suk­laa-esp­res­so­kiis­se­li. Su­la­ta pa­loi­tel­tu suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa. Kuu­men­na kaik­ki kiis­se­lin ai­nek­set kie­hu­vak­si. Kie­hu­ta pari mi­nuut­tia koko ajan se­koit­ta­en. Kun kiis­se­li sa­os­tuu, nos­ta kat­ti­la lie­del­tä jääh­ty­mään.

4. Jaa suk­laa-esp­res­so­kiis­se­li mai­to­kiis­se­li­poh­jil­le. Tar­joa heti tai vii­lei­nä noin tun­nin jää­kaap­pi­säi­ly­tyk­sen jäl­keen. Li­sää täl­löin so­ke­ria an­nos­ten pin­nal­le es­tä­mään kuo­ren muo­dos­tu­mis­ta.

5. Yh­dis­tä ap­ri­koo­si­ker­man ai­nek­set kes­ke­nään ja tar­joa ker­ros­kiis­se­lin kans­sa.