Koti ja Keittiö 04/07
4 dl kevytmaitoa
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Suklaa-espressokiisseli:
2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
75 g tummaa suklaata
1 dl vahvaa espressojuomaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Aprikoosikerma:
1 dl kermavaahtoa
3/4 dl aprikoosihilloa
1. Aloita maitokiisselistä. Pane kattilaan maito ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
2. Jaa kiisseli neljään annosastiaan ja nosta jäähtyneenä ja peitettynä viileään.
3. Valmista suklaa-espressokiisseli. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Kuumenna kaikki kiisselin ainekset kiehuvaksi. Kiehuta pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kun kiisseli saostuu, nosta kattila liedeltä jäähtymään.
4. Jaa suklaa-espressokiisseli maitokiisselipohjille. Tarjoa heti tai viileinä noin tunnin jääkaappisäilytyksen jälkeen. Lisää tällöin sokeria annosten pinnalle estämään kuoren muodostumista.
5. Yhdistä aprikoosikerman ainekset keskenään ja tarjoa kerroskiisselin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2