SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT SANNA PEURAKOSKI KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
n. 24 palaa
175 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
350 g tummaa suklaata rouhittuna
n. 3 dl suolatikkuja tai pretzeleitä sentin paloina
Päälle:
(50 g suklaarouhetta)
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne puuhaarukalla nopeasti sekoittaen taikinaan. Lisää joukkoon suklaarouhe ja suolatikut.
3. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (n. 25 x 40 cm). Jos haluat paloista erittäin suklaisia, ripottele päälle suklaarouhetta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, tai kunnes paistos on kypsä, mutta sisältä vielä hieman kostea. Anna jäähtyä. Leikkaa noin 24 palaan.
Vinkki: Taikinassa on paljon suklaata ja rasvaa, joten tämä herkku kannattaa leikata melko pieniksi paloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2