Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Spagettia ja carbo­na­ra­kas­ti­ketta

400–500 g spa­get­tia

Kas­ti­ke:

200 g sa­vus­tet­tua pe­ko­nia tai pe­ko­nia

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

4 mu­naa

3 dl ker­maa

1 1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

tai pe­co­ri­no­juus­toa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Sui­ka­loi tai kuu­ti­oi pe­ko­ni. Kuo­ri ja pil­ko val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lia ja pe­ko­nia öl­jys­sä, kun­nes ne ovat ra­pei­ta.

2. Se­koi­ta mu­nat, ker­ma ja juus­to­raas­te. Li­sää pe­ko­nit.

3. Kei­tä pas­ta ja va­lu­ta ja lai­ta ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää ker­ma­se­os ja se­koi­ta hy­vin. Lai­ta kat­ti­la ta­kai­sin lie­del­le ja kyp­sen­nä hy­vin mie­dol­la läm­möl­lä 1/2–1 mi­nuut­tia, kun­nes seos hie­man sa­os­tuu. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ