Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Sorsapaisti ja suppi­lo­vah­ve­ro­hilloke

Sorsapaisti maustetaan etnisin vivahtein ja tarjotaan mausteisen suppi­lo­vah­ve­ro­hil­lokkeen kera.

4 an­nos­ta

1 pa­ta­val­mis sor­sa

voi­ta

½ tl jau­het­tua pap­ri­kaa

ri­paus sah­ra­mia

ri­paus kui­vat­tua chi­liä

1 tl ko­ri­an­te­ri­jau­het­ta

1 tl juus­to­ku­mi­naa

½ tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1 ½ dl li­ha­lien­tä

1 si­pu­li

1 ko­ko­nai­nen val­ko­si­pu­li

2 luo­mu­sit­ruu­naa

1 dl vih­rei­tä olii­ve­ja

pari ok­saa ros­ma­rii­nia

1. Ota sor­sa huo­neen­läm­pöön puo­li­sen tun­tia en­nen val­mis­tus­ta.

2. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la ja rus­kis­ta sor­sa kaut­taal­taan kau­niin rus­ke­ak­si. Hie­ro pin­taan kui­va­maus­teet. Nos­ta sor­sa va­lu­rau­ta­pa­taan ja kaa­da pääl­le li­ha­lie­mi.

3. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa loh­koik­si. Hal­kai­se val­ko­si­pu­li. Leik­kaa sit­ruu­nat pak­suik­si vii­pa­leik­si. Li­sää si­pu­lit, hal­kais­tut val­ko­si­pu­lit ja sit­ruu­na­loh­kot sekä olii­vit ja ros­ma­rii­ni­nok­sat pa­taan.

4. Kyp­sen­nä pa­taa uu­nis­sa 120 as­tees­sa 3–4 tun­tia. Va­le­le sor­saa pais­to­lie­mel­lä muu­ta­man ker­ran kyp­sen­nyk­sen ai­ka­na.

5. Sii­vi­löi lie­mi tal­teen ja pois­ta pin­nal­ta enim­mät ras­va­ker­ty­mät.

6. Ir­ro­ta sor­sas­ta luut ja ase­ta li­hat pais­ti­va­dil­le. Tar­joa sup­pi­lo­vah­ve­ro­hil­lok­keen ja esi­mer­kik­si val­ko­si­pu­li­pe­ru­noi­den tai ri­so­ton kera.

Sup­pi­lo­vah­ve­ro­hil­lo­ke

noin 6 dl sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

Lie­mi:

2 dl vet­tä

1 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1 dl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

5 nei­lik­kaa

4 maus­te­pip­pu­ria

1 laa­ke­rin­leh­ti

½ tl suo­laa

2 dl hil­lo­so­ke­ria

1. Puh­dis­ta sie­net.

2. Mit­taa kat­ti­laan vesi, etik­ka, vii­nie­tik­ka ja maus­teet hil­lo­so­ke­ria lu­kuun ot­ta­mat­ta. Kie­hau­ta lie­mi.

3. Li­sää sie­net lie­meen. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 10–15 mi­nuut­tia.

4. Li­sää hil­lo­so­ke­ri koko ajan se­koit­ta­en. Kei­tä vie­lä hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia.

5. Pur­ki­ta kuu­ma­na ja säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

Vii­ni­suo­si­tus: Kar­pa­loi­nen ja maus­tei­nen An­to­nin Ro­det Co­te­aux Bour­guig­nons Pi­not Noir 2013, Rans­ka, 14,99 e

Lue Myös

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Osso buco

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Broilerivartaat

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Riistahodarit

Riistamakkara, sieni-juurestikut ja piparjuuri-punakaa­li­co­les­law­sa­laatti

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Riistahodarit

Riistamakkara, sieni-juurestikut ja piparjuuri-punakaa­li­co­les­law­sa­laatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2