Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Sorsapaisti ja suppi­lo­vah­ve­ro­hilloke

Sorsapaisti maustetaan etnisin vivahtein ja tarjotaan mausteisen suppi­lo­vah­ve­ro­hil­lokkeen kera.

4 an­nos­ta

1 pa­ta­val­mis sor­sa

voi­ta

½ tl jau­het­tua pap­ri­kaa

ri­paus sah­ra­mia

ri­paus kui­vat­tua chi­liä

1 tl ko­ri­an­te­ri­jau­het­ta

1 tl juus­to­ku­mi­naa

½ tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1 ½ dl li­ha­lien­tä

1 si­pu­li

1 ko­ko­nai­nen val­ko­si­pu­li

2 luo­mu­sit­ruu­naa

1 dl vih­rei­tä olii­ve­ja

pari ok­saa ros­ma­rii­nia

1. Ota sor­sa huo­neen­läm­pöön puo­li­sen tun­tia en­nen val­mis­tus­ta.

2. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la ja rus­kis­ta sor­sa kaut­taal­taan kau­niin rus­ke­ak­si. Hie­ro pin­taan kui­va­maus­teet. Nos­ta sor­sa va­lu­rau­ta­pa­taan ja kaa­da pääl­le li­ha­lie­mi.

3. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa loh­koik­si. Hal­kai­se val­ko­si­pu­li. Leik­kaa sit­ruu­nat pak­suik­si vii­pa­leik­si. Li­sää si­pu­lit, hal­kais­tut val­ko­si­pu­lit ja sit­ruu­na­loh­kot sekä olii­vit ja ros­ma­rii­ni­nok­sat pa­taan.

4. Kyp­sen­nä pa­taa uu­nis­sa 120 as­tees­sa 3–4 tun­tia. Va­le­le sor­saa pais­to­lie­mel­lä muu­ta­man ker­ran kyp­sen­nyk­sen ai­ka­na.

5. Sii­vi­löi lie­mi tal­teen ja pois­ta pin­nal­ta enim­mät ras­va­ker­ty­mät.

6. Ir­ro­ta sor­sas­ta luut ja ase­ta li­hat pais­ti­va­dil­le. Tar­joa sup­pi­lo­vah­ve­ro­hil­lok­keen ja esi­mer­kik­si val­ko­si­pu­li­pe­ru­noi­den tai ri­so­ton kera.

Sup­pi­lo­vah­ve­ro­hil­lo­ke

noin 6 dl sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

Lie­mi:

2 dl vet­tä

1 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1 dl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

5 nei­lik­kaa

4 maus­te­pip­pu­ria

1 laa­ke­rin­leh­ti

½ tl suo­laa

2 dl hil­lo­so­ke­ria

1. Puh­dis­ta sie­net.

2. Mit­taa kat­ti­laan vesi, etik­ka, vii­nie­tik­ka ja maus­teet hil­lo­so­ke­ria lu­kuun ot­ta­mat­ta. Kie­hau­ta lie­mi.

3. Li­sää sie­net lie­meen. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 10–15 mi­nuut­tia.

4. Li­sää hil­lo­so­ke­ri koko ajan se­koit­ta­en. Kei­tä vie­lä hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia.

5. Pur­ki­ta kuu­ma­na ja säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

Vii­ni­suo­si­tus: Kar­pa­loi­nen ja maus­tei­nen An­to­nin Ro­det Co­te­aux Bour­guig­nons Pi­not Noir 2013, Rans­ka, 14,99 e

Lue Myös

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Lihapyö­ryk­kä­curry

Broileripyörykkä-minestronekeitto

Peuracarpaccio

Riistahodarit

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Peuracarpaccio

Riistahodarit

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.