RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS ANNA KRISTERI KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 10/2015
4 annosta
1 patavalmis sorsa
voita
½ tl jauhettua paprikaa
ripaus sahramia
ripaus kuivattua chiliä
1 tl korianterijauhetta
1 tl juustokuminaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ dl lihalientä
1 sipuli
1 kokonainen valkosipuli
2 luomusitruunaa
1 dl vihreitä oliiveja
pari oksaa rosmariinia
1. Ota sorsa huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta.
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista sorsa kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Hiero pintaan kuivamausteet. Nosta sorsa valurautapataan ja kaada päälle lihaliemi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise valkosipuli. Leikkaa sitruunat paksuiksi viipaleiksi. Lisää sipulit, halkaistut valkosipulit ja sitruunalohkot sekä oliivit ja rosmariininoksat pataan.
4. Kypsennä pataa uunissa 120 asteessa 3–4 tuntia. Valele sorsaa paistoliemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana.
5. Siivilöi liemi talteen ja poista pinnalta enimmät rasvakertymät.
6. Irrota sorsasta luut ja aseta lihat paistivadille. Tarjoa suppilovahverohillokkeen ja esimerkiksi valkosipuliperunoiden tai risoton kera.
Suppilovahverohilloke
noin 6 dl suppilovahveroita
Liemi:
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl balsamiviinietikkaa
5 neilikkaa
4 maustepippuria
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
2 dl hillosokeria
1. Puhdista sienet.
2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, viinietikka ja mausteet hillosokeria lukuun ottamatta. Kiehauta liemi.
3. Lisää sienet liemeen. Anna kiehua hiljalleen noin 10–15 minuuttia.
4. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä hiljalleen noin 10 minuuttia.
5. Purkita kuumana ja säilytä viileässä.
Viinisuositus: Karpaloinen ja mausteinen Antonin Rodet Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2013, Ranska, 14,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2