2 sorsaa (a 800 g)
1 rkl voita
1 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
5 dl vahvaa lihalientä
2 1/2 dl punaviiniä
Punaherukkakuorrute:
6 rkl punaherukkamarmeladia
1/2 dl punaherukkamehua
2 tl rosmariinia
1 rkl soijakastiketta
1. Sulata pakastetut sorsat ja poista mahdolliset sisäelimet. Taputtele sorsat talouspaperilla kuiviksi sekä sisä- että ulkopuolelta. Katkaise siivet viimeisesta nivelestä.
2. Ruskista sorsat kauttaaltaan pannulla. Pilko juurekset ja sipulit ja pane ne uunivuokaan yhdessä sorsien kanssa.
3. Kaada lihaliemi ja viini päälle. Kypsennä165-asteisessa uunissa reilut 1 1/2 tuntia.
4. Jäähdytä sorsia hiukan. Halkaise linnut kahtia rintalastan kohdalta. Poista rintalasta, selkä-, reisi- ja siipiluut ja ota talteen rinta- ja koipipalat.
5. Sekoita keskenään kaikki punaherukkakuorrutteen ainekset ja kiehauta seos. Valele rinta- ja koipipalat kuorrutteella kauttaaltaan ja paista niitä grillivastuksen alla noin 8 minuuttia. Tarjoa villiriisin ja syyskasvisten kanssa.
Vinkki! Kuorrutteeseen voi käyttää punaherukan sijaan muita happamia marjoja: karpaloita, mustaherukoita tai puolukoita. Paistoliemestä voi tehdä kastikkeen suurustamalla sen jauhoilla ja lorauttamalla mukaan kermaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2