Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN   

Sormisuolat munankuorissa

Pöytämausteena käytettävä pikantti sormisuola viimeistelee pääsiäisen maut. Munakuoret toimivat hauskoina suolakuppeina.

1 dl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta tai hie­noa me­ri­suo­laa

Li­säk­si:

2–3 sit­ruu­naa tai puo­li ruuk­kua tuo­ret­ta tim­ja­mia tai 1–2 tl kui­vat­tua chi­li­rou­het­ta

SIT­RUU­NA­SUO­LA:

Raas­ta sit­ruu­nat. Le­vi­tä raas­te lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja kui­va­ta uu­nis­sa 100 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Se­koi­ta kui­vat­tu sit­ruu­na­raas­te suo­lan se­kaan.

TIM­JA­MI­SUO­LA:

Le­vi­tä tim­ja­mi­nok­sat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Kui­va­ta uu­nis­sa 100 as­tees­sa 20–30 mi­nuut­tia. Mu­ren­na tim­ja­mit ja se­koi­ta suo­lan jouk­koon.

CHI­LI­SUO­LA:

Se­koi­ta chi­li­rou­he suo­lan jouk­koon.