Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Sormisuolat

Sitruuna, timjami- ja chilisuola.

1 dl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta tai hie­noa me­ri­suo­laa

Li­säk­si:

2–3 sit­ruu­naa tai puo­li ruuk­kua tuo­ret­ta tim­ja­mia tai

1–2 tl kui­vat­tua chi­li­rou­het­ta

Sit­ruu­na­suo­la:

Raas­ta sit­ruu­nat. Le­vi­tä raas­te lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja kui­va­ta uu­nis­sa 100 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Se­koi­ta kui­vat­tu sit­ruu­na­raas­te suo­lan se­kaan.

Tim­ja­mi­suo­la:

Le­vi­tä tim­ja­mi­nok­sat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Kui­va­ta uu­nis­sa 100 as­tees­sa 20–30 mi­nuut­tia. Mu­ren­na tim­ja­mit ja se­koi­ta suo­lan jouk­koon.

Chi­li­suo­la:

Se­koi­ta chi­li­rou­he suo­lan jouk­koon.

Val­mis­tu­sai­ka: sit­ruu­na- ja tim­ja­mi­suo­la noin 30 mi­nuut­tia,

chi­li­suo­la noin 5 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 3 eu­roa / suo­la­se­os