Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Soija-siemenleipä

1 pel­lil­li­nen

5 dl vet­tä

1 pss kui­va­hii­vaa

1 1/2 dl soi­ja­jau­ho­ja

1/2 dl veh­nä­le­sei­tä

1/2 dl kau­ra­le­sei­tä

1 tl suo­laa

1 rkl hu­na­jaa

7 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

1/2 dl öl­jyä

1/2 dl sie­men­se­koi­tus­ta

(pin­jan-, kur­pit­san-, au­rin­gon­ku­kan- ja me­lo­nin­sie­me­niä)

1. Kuu­men­na vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Se­koi­ta jouk­koon kui­va­hii­va, soi­ja­jau­hot, le­seet ja maus­teet.

2. Alus­ta tai­ki­naan vä­hin erin jau­hot. Tai­ki­na saa jää­dä peh­me­äk­si. An­na ko­ho­ta het­ken ai­kaa.

3. Pai­ne­le tai­ki­na uu­ni­pan­nul­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ohu­ek­si ”pel­ti­lei­väk­si”. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

4. Voi­te­le öl­jyl­lä ja ri­pot­te­le pääl­le sie­men­se­koi­tus­ta.

5. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ