Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Soijapapu-possuwokki

Liota soijapapuja yön yli runsaassa vedessä jääkaapissa. Keitä...

3 dl soi­ja­pa­pu­ja

1 rkl öl­jyä

200 g por­saan­fi­lee­sui­ka­lei­ta

1/2 dl te­riy­a­ki­kas­ti­ket­ta

1 rkl rii­si­vii­nie­tik­kaa

1/4 dl vii­pa­loi­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

4 vi­her­si­pu­lia

2 pork­ka­naa

100 g tuo­rei­ta sii­tak­kei­ta

(suo­laa)

1. Li­o­ta soi­ja­pa­pu­ja yön yli run­saas­sa ve­des­sä jää­kaa­pis­sa. Kei­tä soi­ja­pa­vut kyp­sik­si, noin kak­si tun­tia.

2. Kuu­men­na öl­jy wok­ki­pan­nus­sa. Rus­kis­ta sii­nä li­ha­sui­ka­leet no­pe­as­ti. Li­sää te­riy­a­ki­kas­ti­ke, rii­si­vii­nie­tik­ka, in­ki­vää­ri ja vi­not­tain lei­ka­tut vi­her­si­pu­lit. Kuo­ri pork­ka­nat ja leik­kaa ne ohuik­si ti­kuik­si. Li­sää ne wok­kiin.

3. Pois­ta sii­tak­keis­ta ko­vat kan­nat ja vii­pa­loi la­kit. Kään­te­le sie­niä pan­nus­sa muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. Li­sää lo­puk­si kyp­sät soi­ja­pa­vut. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.