SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
4 pientä tai 2 isoa kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 dl tummaa soijarouhetta
5 ½ dl kasvislientä
2 rkl punaviiniä
1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl kivettömiä (kalamata)oliiveja
1 dl hienonnettua basilikaa
Päälle:
2 rkl oliiviöljyä
2 dl maukasta juustoraastetta,
esimerkiksi gruyèrea
1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus pois. Hienonna sisus. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja kesäkurpitsaa pannulla öljyssä noin minuutti. Mittaa joukkoon soijarouhe ja kasvisliemi. Keitä sekoitellen, kunnes neste imeytyy soijarouheeseen.
2. Lisää pannulle punaviini ja kokonaiset kuoritut tomaatit liemineen. Mausta paprikajauheella, sokerilla ja pippurilla. Kiehauta seos ja anna sen porista miedohkolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita joukkoon oliivit ja hienonnettu basilika.
3. Lämmitä uuni 215 asteeseen. Lusikoi täyte kesäkurpitsoiden sisään. Pirskottele päälle hieman öljyä ja ripottele juustoraastetta. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on napakan kypsää. Jos käytät isoja kesäkurpitsoita, niin voit laittaa ne ennen täyttämistä uuniin esikypsymään noin 10 minuutiksi.
Viinisuositus: Täyteläisen marjainen ja yrttinen Zenato Valpolicella Superiore 2012, Italia, 12,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2