Artikkeli

Sitruunatorttu

Sulata rasva. Murskaa keksit ja lisää ne sulatetun rasvan joukkoon. Painele seos voideltuun pieneen irtopohjavuokaan...

(8 an­nos­ta)

85 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

175 g kau­ra­kek­se­jä

2 prk (500 g) peh­me­ää ri­cot­taa

3 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 sit­ruu­nan mehu

1 dl so­ke­ria

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 kel­tu­ais­ta

2 rkl mais­si­jau­ho­ja

2 val­ku­ais­ta

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1. Su­la­ta ras­va. Murs­kaa kek­sit ja li­sää ne su­la­te­tun ras­van jouk­koon. Pai­ne­le seos voi­del­tuun pie­neen ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

2. Se­koi­ta juus­toon sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te, sit­ruu­na­me­hu, so­ke­rit ja kel­tu­ai­set. Ri­pot­te­le jouk­koon mais­si­jau­hot kään­nel­len.

3. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja li­sää ne va­ro­vas­ti tai­ki­naan.

4. Le­vi­tä tai­ki­na vuo­kaan ja pais­ta 175 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia, tai niin kau­an kun­nes kak­ku on hyy­ty­nyt.

5. Jääh­dy­tä kak­ku ja ko­ris­te­le to­mu­so­ke­ril­la ja raas­te­tul­la sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Ma­kea/ma­ke­ah­ko kuo­hu­vii­ni, As­ti Gan­cia, Ita­lia, 9,80 € tai Dol­ce Can­to, Ita­lia, 7,25 €.