Koti ja Keittiö 1-2/08
(Ohje on neljälle hengelle)
2 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
2 1/2–3 dl sitruunamehua
2 valkuaista
Hedelmäsalaatti:
2 dl mansikoita
1 prk säilykemangoa
1/2 ananas
1/2 cantaloupe- eli verkkomelonia
2 passionhedelmää
1. Valmista sokeriliemi. Pane kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä liemi metallikulhossa.
2. Yhdistä seokseen sitruunamehu ja pane pakastimeen tunniksi.
3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoitta se varovasti jäähtyneeseen sorbettiseokseen.
4. Pane seos pakastimeen 3–4 ja sekoita tunnin välein, kunnes seos on jäätynyt.
5. Valmista mansikka-hedelmäsalaatti. Perkaa ja viipaloi mansikat. Pilko säilykemangot, kuorittu ananas ja meloni. Yhdistä kaikki kulhoon ja lisää joukkoon halkaistujen passionhedelmien sisukset.
6. Tarjoa valmis sorbetti palloina mansikka-hedelmäsalaatin kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ