Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Sitruunasorbetti ja mansikka-hedelmäsalaatti

Valmista sokeriliemi. Pane kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä liemi metallikulhossa...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

2 1/2 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

2 1/2–3 dl sit­ruu­na­me­hua

2 val­ku­ais­ta

He­del­mä­sa­laat­ti:

2 dl man­si­koi­ta

1 prk säi­ly­ke­man­goa

1/2 ana­nas

1/2 can­ta­lou­pe- eli verk­ko­me­lo­nia

2 pas­si­on­he­del­mää

1. Val­mis­ta so­ke­ri­lie­mi. Pane kat­ti­laan vesi ja so­ke­ri ja kuu­men­na, kun­nes so­ke­ri su­laa. Jääh­dy­tä lie­mi me­tal­li­kul­hos­sa.

2. Yh­dis­tä se­ok­seen sit­ruu­na­me­hu ja pane pa­kas­ti­meen tun­nik­si.

3. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja se­koit­ta se va­ro­vas­ti jääh­ty­nee­seen sor­bet­ti­se­ok­seen.

4. Pane seos pa­kas­ti­meen 3–4 ja se­koi­ta tun­nin vä­lein, kun­nes seos on jää­ty­nyt.

5. Val­mis­ta man­sik­ka-he­del­mä­sa­laat­ti. Per­kaa ja vii­pa­loi man­si­kat. Pil­ko säi­ly­ke­man­got, kuo­rit­tu ana­nas ja me­lo­ni. Yh­dis­tä kaik­ki kul­hoon ja li­sää jouk­koon hal­kais­tu­jen pas­si­on­he­del­mien si­suk­set.

6. Tar­joa val­mis sor­bet­ti pal­loi­na man­sik­ka-he­del­mä­sa­laa­tin kans­sa.