Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Sitruuna-ricottaletut ja paahdettu suola-hunajakastike

Sitruuna-ricottaletut maistuvat paahdetun suola­hu­na­ja­kas­tikkeen kera.

4 an­nos­ta

3 mu­naa

250 g ri­cot­ta­juus­toa

1 ½ dl mai­toa

1 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2–3 rkl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

2–3 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

Suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ke:

1 ¼ dl hu­na­jaa

1 tlk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

6 dl kuo­hu­ker­maa

½ tl suo­la­hiu­ta­lei­ta

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä tai voi­ta

1. Val­mis­ta en­sin suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ke. Mit­taa hu­na­ja pan­nuun ja rus­kis­ta het­ken. Li­sää kon­den­soi­tu mai­to ja ker­ma ja kei­tä se­koi­tel­len 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la.

2. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set.

3. Se­koi­ta kes­ke­nään ri­cot­ta­juus­to, mai­to ja kel­tu­ai­set. Li­sää jau­hot, lei­vin­jau­he ja maus­teet.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set peh­me­äk­si vaah­dok­si. Kään­te­le vaah­to va­ro­vas­ti tai­ki­naan.

5. Pais­ta öl­jys­sä tai vois­sa pin­noi­te­tul­la pan­nul­la ohu­kai­sia kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes ne ovat kyp­siä.

6. Läm­mi­tä suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ket­ta vie­lä juu­ri en­nen tar­joi­lua. Tar­joa le­tut suo­la­hu­na­ja­kas­tik­keen ja jää­te­lön kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­kea, hu­na­jai­nen ja hen­non sit­ruk­si­nen Château Doi­sy-Vèdri­nes 2011, Rans­ka, 21,10 e (0,375 l)

Lue Myös

Sardelli-kasvispasta

Vitello tonnato

Munakoi­sog­ra­tiini

Sardelli-kasvispasta

Vitello tonnato

Munakoi­sog­ra­tiini

Mustikkapesto

Tapaschilit

Mango-habanerokastike

Omenatuoremehu

Kvinoa-taboulleh

Omenacurd

Omenatuoremehu

Kvinoa-taboulleh

Omenacurd

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.