Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Sitruuna-ricottaletut ja paahdettu suola-hunajakastike

Sitruuna-ricottaletut maistuvat paahdetun suola­hu­na­ja­kas­tikkeen kera.

4 an­nos­ta

3 mu­naa

250 g ri­cot­ta­juus­toa

1 ½ dl mai­toa

1 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2–3 rkl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

2–3 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

Suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ke:

1 ¼ dl hu­na­jaa

1 tlk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

6 dl kuo­hu­ker­maa

½ tl suo­la­hiu­ta­lei­ta

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä tai voi­ta

1. Val­mis­ta en­sin suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ke. Mit­taa hu­na­ja pan­nuun ja rus­kis­ta het­ken. Li­sää kon­den­soi­tu mai­to ja ker­ma ja kei­tä se­koi­tel­len 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la.

2. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set.

3. Se­koi­ta kes­ke­nään ri­cot­ta­juus­to, mai­to ja kel­tu­ai­set. Li­sää jau­hot, lei­vin­jau­he ja maus­teet.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set peh­me­äk­si vaah­dok­si. Kään­te­le vaah­to va­ro­vas­ti tai­ki­naan.

5. Pais­ta öl­jys­sä tai vois­sa pin­noi­te­tul­la pan­nul­la ohu­kai­sia kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes ne ovat kyp­siä.

6. Läm­mi­tä suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ket­ta vie­lä juu­ri en­nen tar­joi­lua. Tar­joa le­tut suo­la­hu­na­ja­kas­tik­keen ja jää­te­lön kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­kea, hu­na­jai­nen ja hen­non sit­ruk­si­nen Château Doi­sy-Vèdri­nes 2011, Rans­ka, 21,10 e (0,375 l)

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ