MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 9/2015
4 annosta
3 munaa
250 g ricottajuustoa
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2–3 rkl sokeria
ripaus suolaa
2–3 tl raastettua sitruunankuorta
Suola-hunajakastike:
1 ¼ dl hunajaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
6 dl kuohukermaa
½ tl suolahiutaleita
Paistamiseen:
öljyä tai voita
1. Valmista ensin suola-hunajakastike. Mittaa hunaja pannuun ja ruskista hetken. Lisää kondensoitu maito ja kerma ja keitä sekoitellen 6–8 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta lopuksi suolalla.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
3. Sekoita keskenään ricottajuusto, maito ja keltuaiset. Lisää jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti taikinaan.
5. Paista öljyssä tai voissa pinnoitetulla pannulla ohukaisia keskilämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.
6. Lämmitä suola-hunajakastiketta vielä juuri ennen tarjoilua. Tarjoa letut suolahunajakastikkeen ja jäätelön kera.
Viinisuositus: Makea, hunajainen ja hennon sitruksinen Château Doisy-Vèdrines 2011, Ranska, 21,10 e (0,375 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2