Koti ja keittiö 8/2009
6 - 8 annosta
3 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 vaniljatanko
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 pss (60 g) pieniä marenkeja
noin 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Lisäksi:
2 - 3 dl tuoreita marjoja esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita ja punaherukoita
tomusokeria
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä rahkaan. Vaahdota
keltuaiset ja tomusokeri ja lisää kerma-rahkaseokseen.
3. Halkaise vaniljatanko ja sisus seokseen. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori jäädykemassaan. Halkaise sitruuna ja purista mehu pieneen kulhoon. Kuumenna mehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana jäädykemassaan.
4. Murenna marengit. Kaada 1/3 osa jäädykeseoksesta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm). Ripottele päälle puolet marenkimurskasta ja valuta 1/3 sitruunatahnasta. Kaada vuokaan taas 1/3 jäädykemassasta, loput marengit ja 1/3 sitruunatahnasta. Lusikoi päälle loput jäädykemassasta, tasoita pinta ja valuta päälle loput sitruunatahnasta.
5. Peitä vuoka kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 - 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
6. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Irrota jäädyke vuoasta, laita tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2