Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009

Sitruuna-maren­ki­jää­dy­ke­torttu

6 - 8 an­nos­ta

3 lii­va­te­leh­teä

4 dl vis­pi­ker­maa

250 g mai­to­rah­kaa

2 kel­tu­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

1 pss (60 g) pie­niä ma­ren­ke­ja

noin 1 dl le­mon curd -sit­ruu­na­tah­naa

Li­säk­si:

2 - 3 dl tuo­rei­ta mar­jo­ja esim. mus­ti­koi­ta, va­del­mia, man­si­koi­ta ja pu­na­he­ru­koi­ta

to­mu­so­ke­ria

1. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja yh­dis­tä rah­kaan. Vaah­do­ta

kel­tu­ai­set ja to­mu­so­ke­ri ja li­sää ker­ma-rah­ka­se­ok­seen.

3. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja si­sus se­ok­seen. Pese sit­ruu­na hy­vin ja raas­ta kuo­ri jää­dy­ke­mas­saan. Hal­kai­se sit­ruu­na ja pu­ris­ta mehu pie­neen kul­hoon. Kuu­men­na mehu. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan sit­ruu­na­me­huun. Li­sää lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na jää­dy­ke­mas­saan.

4. Mu­ren­na ma­ren­git. Kaa­da 1/3 osa jää­dy­ke­se­ok­ses­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 20 cm). Ri­pot­te­le pääl­le puo­let ma­ren­ki­murs­kas­ta ja va­lu­ta 1/3 sit­ruu­na­tah­nas­ta. Kaa­da vuo­kaan taas 1/3 jää­dy­ke­mas­sas­ta, lo­put ma­ren­git ja 1/3 sit­ruu­na­tah­nas­ta. Lu­si­koi pääl­le lo­put jää­dy­ke­mas­sas­ta, ta­soi­ta pin­ta ja va­lu­ta pääl­le lo­put sit­ruu­na­tah­nas­ta.

5. Pei­tä vuo­ka kel­mul­la ja an­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään 4 - 6 tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

6. Ota jää­dy­ke huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen tar­jo­a­mis­ta.

Ir­ro­ta jää­dy­ke vuo­as­ta, lai­ta tar­joi­lu­va­dil­le ja ko­ris­te­le tuo­reil­la mar­joil­la ja to­mu­so­ke­ril­la.

Lue Myös

Syntisen hyvät French toast -tikut

Karpa­lo­jää­dy­ke­lei­vokset ja karpalosiirappi

Pavlovarulla

Syntisen hyvät French toast -tikut

Karpa­lo­jää­dy­ke­lei­vokset ja karpalosiirappi

Pavlovarulla

Punaisten marjojen semifreddo

Vanilja-jogurt­ti­pan­na­cotta ja luumu-viikunakompotti

Kolmen kerroksen vadel­ma­pan­na­cotta

Mansikka-mascar­po­ne­jäädyke

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Cappuccino-marenkikakku

Mansikka-mascar­po­ne­jäädyke

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Cappuccino-marenkikakku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.