Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009

Sitruuna-maren­ki­jää­dy­ke­torttu

6 - 8 an­nos­ta

3 lii­va­te­leh­teä

4 dl vis­pi­ker­maa

250 g mai­to­rah­kaa

2 kel­tu­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

1 pss (60 g) pie­niä ma­ren­ke­ja

noin 1 dl le­mon curd -sit­ruu­na­tah­naa

Li­säk­si:

2 - 3 dl tuo­rei­ta mar­jo­ja esim. mus­ti­koi­ta, va­del­mia, man­si­koi­ta ja pu­na­he­ru­koi­ta

to­mu­so­ke­ria

1. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja yh­dis­tä rah­kaan. Vaah­do­ta

kel­tu­ai­set ja to­mu­so­ke­ri ja li­sää ker­ma-rah­ka­se­ok­seen.

3. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja si­sus se­ok­seen. Pese sit­ruu­na hy­vin ja raas­ta kuo­ri jää­dy­ke­mas­saan. Hal­kai­se sit­ruu­na ja pu­ris­ta mehu pie­neen kul­hoon. Kuu­men­na mehu. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan sit­ruu­na­me­huun. Li­sää lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na jää­dy­ke­mas­saan.

4. Mu­ren­na ma­ren­git. Kaa­da 1/3 osa jää­dy­ke­se­ok­ses­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 20 cm). Ri­pot­te­le pääl­le puo­let ma­ren­ki­murs­kas­ta ja va­lu­ta 1/3 sit­ruu­na­tah­nas­ta. Kaa­da vuo­kaan taas 1/3 jää­dy­ke­mas­sas­ta, lo­put ma­ren­git ja 1/3 sit­ruu­na­tah­nas­ta. Lu­si­koi pääl­le lo­put jää­dy­ke­mas­sas­ta, ta­soi­ta pin­ta ja va­lu­ta pääl­le lo­put sit­ruu­na­tah­nas­ta.

5. Pei­tä vuo­ka kel­mul­la ja an­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään 4 - 6 tun­tia, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

6. Ota jää­dy­ke huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen tar­jo­a­mis­ta.

Ir­ro­ta jää­dy­ke vuo­as­ta, lai­ta tar­joi­lu­va­dil­le ja ko­ris­te­le tuo­reil­la mar­joil­la ja to­mu­so­ke­ril­la.

Lue Myös

Kirpeä mangokastike

Pistaasijäätelö

Kookoslumipallot

Kirpeä mangokastike

Pistaasijäätelö

Kookoslumipallot

Suola­päh­ki­nät­ryf­felit

Rice crispies treat eli amerikkalaiset riisimuropalat

Merisuola-suklaafudget

Cappuccino-marenkikakku

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Mansikka-mascar­po­ne­jäädyke

Cappuccino-marenkikakku

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Mansikka-mascar­po­ne­jäädyke

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.