noin 35 kpl
100 g voita
2 munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
Vuokiin:
voita ja korppujauhoja
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa keltuaiset, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, sokeri ja suola.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos ja jäähtynyt voisula taikinaan. Sekoita kevyesti.
4. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto taikinaan varovaisesti käännellen.
5. Voitele ja korppujauhota kevyesti madeleinepellin tai matalareunaisen muffinipellin koloset. Jaa taikinaa vuokiin niin, että ne jäävät hieman vajaiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Valmistusaika: noin 40 min
Hyvä tietää: Madeleine-vuokia myyvät ruoanvalmistuksen erikoisliikkeet tai esimerkiksi leivonta- ja juhlatarvikkeiden maahantuoja Confetti, confetti.fi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2