Koti ja Keittiö 10/07
(6–8 annosta)
Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
noin 1 1/2 kg happamia
omenoita
3 dl vettä
1 dl sitruunamehua
yhden sitruunan raastettu kuori
1 1/2 dl sokeria
Marenki:
4 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl kookoshiutaleita
1. Valmista pohjataikina. Nypi pehmeä voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi (yhteensä noin 1 1/2 l omenalohkoja). Mittaa kattilaan vesi, sitruunamehu, sitruunan raastettu kuori ja sokeri. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää omenalohkot ja keitä, kunnes lohkot pehmenevät hieman, mutta älä päästä niitä soseutumaan. Valuta omenalohkot.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 10 x 50 cm) tai pellille. Pistele pohja haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Levitä pohjan päälle omenalohkot.
5. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista. Kääntele lopuksi joukkoon kookoshiutaleet.
6. Lusikoi marenki omenalohkojen päälle ja laita leivonnainen uuniin 225–250 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes marenkipinta saa hieman väriä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2