MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
noin 30 kpl
75 g voita
2 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
yhden sitruunan raastettu kuori
2 ½ dl maitoa
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 rkl lime curd -limetahnaa tai
lemon curd -sitruunatahnaa
Päälle:
tomusokeria
raastettua limen tai sitruunan
kuorta
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään.
Lisää jauhoseos taikinaan erissä vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
2. Pursota tai lusikoi taikinasta leivinpaperin päälle pellille pieniä pyörylöitä (halkaisija noin 3 cm).
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista täyte. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää sitrustahna vaahtoon ja sekoita
tasaiseksi.
5. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua. Käännä aina yksi leivospohja työpöydälle pohja
ylöspäin ja pursota siihen täytettä. Paina päälle toinen leivos pohja alaspäin. Asettele valmiit
leivokset tarjoiluvadille.
6. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja viimeistele sitruunan tai limenkuoriraasteella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2