Artikkeli

fabian björk

Suvi Rüster ku­vau­sa­vus­ta­ja Jes­si Mä­ki­nen

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

Kermainen sitruunapasta on ihanan simppeli ja maistuva arkiruoka. Suosi luomusitruunaa, kun raastat ruokaan myös sitruunan kuorta. Tarjoa pasta tuoreen basilikan ja parme­saa­ni­raasten kera.

Sit­ruu­na-ker­ma­pas­ta

4 an­nos­ta

1 luo­mu­sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja pu­ris­tet­tu mehu

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl hu­na­jaa

½ tl suo­laa

250 g nau­ha­pas­taa

Li­säk­si:

50 g raas­tet­tua par­me­saa­nia tai pe­co­ri­noa

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Pese sit­ruu­na, raas­ta sii­tä kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Se­koi­ta sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri­raas­te ker­maan. Se­koi­ta jouk­koon hu­na­ja ja ri­paus suo­laa. Kuu­men­na sit­ruu­na-ker­ma­se­os­ta pan­nul­la.

2. Kei­tä nau­ha­pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kai­sen ajan suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä. Se­koi­ta sit­ruu­na-ker­ma­se­os heti kyp­sän pas­tan jouk­koon. Raas­ta mu­kaan par­me­saa­nia ja revi se­kaan ba­si­li­kan­leh­tiä. Rou­hi an­nos­ten pääl­le mus­ta­pip­pu­ria.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 7 e