Koti ja Keittiö 05/07
(noin 15 kpl)
4 munaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
yhden sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
tomusokeria
Tarvikkeet:
pursotinpussi
pieni säilyketölkki, josta on poistettu kansi ja pohja
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja maito.
2. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää muna-maitoseokseen vähitellen.
3. Mausta taikina sitruunan raastetulla kuorella. Kaada taikina pursotinpussiin ja sulje pussi.
4. Kuumenna rasva padassa. Upota rasvaan säilyketölkki, josta on poistettu sekä kansi että pohja. Leikkaa pursotinpussin kärkeen pieni reikä.
5. Pursota taikinaa ohuena nauhana säilyketölkkirenkaan sisään siten, että taikinasta muodostuu harva ristikko. Kun taikina jähmettyy, nosta säilyketölkkirengas metallisten pihvipihtien avulla tippaleivän ympäriltä pois. Käännä leivonnaiset, kun toinen puoli on kauniin ruskea.
6. Valuta tippaleivät, jäähdytä ja pöläytä päälle tomusokeria.
Vinkki! Tippaleipätaikinan pursotukseen sopii hyvin myös puhdas käytetty ketsuppi- tai sinappipullo.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2