Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Sitruunaiset tippaleivät

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja maito...

(noin 15 kpl)

4 mu­naa

2 rkl so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

2 dl mai­toa

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

Li­säk­si:

to­mu­so­ke­ria

Tar­vik­keet:

pur­so­tin­pus­si

pie­ni säi­ly­ke­tölk­ki, jos­ta on pois­tet­tu kan­si ja poh­ja

1. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää so­ke­ri, suo­la ja mai­to.

2. Se­koi­ta lei­vin­jau­he ja veh­nä­jau­hot kes­ke­nään ja li­sää muna-mai­to­se­ok­seen vä­hi­tel­len.

3. Maus­ta tai­ki­na sit­ruu­nan raas­te­tul­la kuo­rel­la. Kaa­da tai­ki­na pur­so­tin­pus­siin ja sul­je pus­si.

4. Kuu­men­na ras­va pa­das­sa. Upo­ta ras­vaan säi­ly­ke­tölk­ki, jos­ta on pois­tet­tu sekä kan­si et­tä poh­ja. Leik­kaa pur­so­tin­pus­sin kär­keen pie­ni rei­kä.

5. Pur­so­ta tai­ki­naa ohu­e­na nau­ha­na säi­ly­ke­tölk­ki­ren­kaan si­sään si­ten, et­tä tai­ki­nas­ta muo­dos­tuu har­va ris­tik­ko. Kun tai­ki­na jäh­met­tyy, nos­ta säi­ly­ke­tölk­ki­ren­gas me­tal­lis­ten pih­vi­pih­tien avul­la tip­pa­lei­vän ym­pä­ril­tä pois. Kään­nä lei­von­nai­set, kun toi­nen puo­li on kau­niin rus­kea.

6. Va­lu­ta tip­pa­lei­vät, jääh­dy­tä ja pö­läy­tä pääl­le to­mu­so­ke­ria.

Vink­ki! Tip­pa­lei­pä­tai­ki­nan pur­so­tuk­seen so­pii hy­vin myös puh­das käy­tet­ty ket­sup­pi- tai si­nap­pi­pul­lo.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ