Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Sitruunaiset luumumuffinit

Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Leikkaa luumunpuolikkaat kuutioiksi...

(12 kpl)

noin 10 luu­mua (yh­teen­sä 4 dl pa­loi­na)

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/4 dl kau­ra­le­sei­tä

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

3/4 tl suo­laa

1/4 tl soo­daa

1 1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 1/2 dl pii­mää

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 mu­naa

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Hal­kai­se luu­mut ja pois­ta niis­tä ki­vet. Leik­kaa luu­mun­puo­lik­kaat kuu­ti­oik­si.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään.

3. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa pii­mä, su­la­tet­tu ras­va, mu­nat, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon kui­vat ai­neet ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

4. Kään­te­le lo­puk­si tai­ki­naan luu­mu­kuu­ti­ot.

5. Jaa tai­ki­na muf­fi­ni­vuo­kiin ja pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ