500 g rahkaa
2 dl erikoiskermaa
1 dl kirsikoita
100 g vihreitä sukaatteja
70 g mantelilastuja
1 ruukku sitruunamelissaa ja 1 ruukku minttua
vaniljaa
mantelia
Sitruunakiisseli:
1 dl sokeria
2 munaa
2 sitruunan mehu
50 g voita
1. Valuta rahka kuivaksi.
2. Tee vesihauteessa sitruunakiisseli. Mittaa vesihaudekulhoon sokeri, munat ja sitruuna. Kuumenna koko ajan vatkaten kunnes kiisseli sakenee. Ota pois vesihauteesta ja lisää edelleen vatkaten voi, joka saa sulaa joukkoon. Anna kiisselin hiukan jäähtyä.
3. Yhdistä kiisseli rahkan kanssa. Lisää sukaatit ja kirsikat. Hienonna sitruunamelissa ja minttu sekä manteli ja sekoita ne rahkaseokseen. Mausta seos vaniljalla.
4. Pakkaa massa muottiin ja anna valua yön yli kylmässä. Voit valuttaa massan myös levynä esimerkiksi juustokehässä ja ottaa valuneesta massasta muotilla pikkupashoja. Pashan voi myös pakastaa valmiiksi annosmuotoiltuna. Koristeet lisätään sulatuksen jälkeen.
5. Kartio- tai pyramidimuotissa pasha saa valua vähintään yön yli ennen kuin se kestää koossa. Tarjoile sellaisenaan tai kulitsa-vehnäsen kanssa; ohje sivulla 57.
Vihje: Kiehauta sideharso kiisselin haudevedessä ennen muottiin levittämistä. Puumuotteja voi kysellä Sokokselta ja Stockmannilta. Myös maalaismarkkinoilla on kauniita käsintehtyjä puumuotteja.
Koti ja keittiö 4/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2