Koti ja keittiö 5/2009
8 - 10 annosta
1 nippu (500 g ) vihreää parsaa
5 dl täysmaitoa
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
7 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1 dl lemon curd -tahnaa
puolen sitruunan mehu
1. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko ja kiehauta seos. Poista vaniljatanko.
2. Vatkaa jääkaappikylmät keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi teräskulhossa.
3. Kaada kuuma kermaseos keltuais-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.
4. Nosta teräskulho kuuman vesihauteen päälle. Sekoita sitä koko ajan pallovatkaimella, kunnes seos saostuu, mikä kestää noin 10 minuuttia. Jäähdytä massa täysin kylmäksi.
5. Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, jäähdytä ja soseuta parsat.
6. Sekoita parsasose jäätelömassaan. Käynnistä jäätelökone ja kaada seos koneeseen kannessa olevan syöttöaukon kautta. Anna koneen käydä noin 30 minuuttia.
7. Notkista lemon curd -tahna sitruunamehulla. Nostele jäätelö koneen kulhosta kannelliseen rasiaan tai kulhoon ja valuta väliin lemon curd-sitruunamehuseosta. Jäädytä loppuun pakastimessa, noin 2 - 3 tuntia.
Vinkki! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, kaada massa jäätelökoneen sijaan suoraan rasiaan tai muuhun kulhoon ja laita pakastimeen. Sekoita massaa noin tunnin välein, kunnes se on jäätynyt, mihin kuluu aikaa 3 - 4 tuntia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2