Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009

Sitruunainen kana-kookoskeitto

Kuutioi broilerinfileet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Mittaa kanaliemi, inkivääri, sitruunaruohot, limen lehdet ja sokeri kattilaan...

400 g maus­ta­ma­ton­ta broi­le­rin­fi­lee­tä

1 ra­sia (200g ) tuo­rei­ta herk­ku­sie­niä

8 dl ka­na­lien­tä

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä hie­non­net­tu­na

2 sit­ruu­na­ruo­hoa

4 - 6 li­men leh­teä

2 - 3 tl so­ke­ria

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

100 g so­ke­ri­her­neen pal­ko­ja tai vih­rei­tä pa­pu­ja

1 prk (410 / 220 g)

pik­ku­mais­se­ja

3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

yh­den li­men mehu

Li­säk­si:

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

1. Kuu­ti­oi broi­le­rin­fi­leet. Puh­dis­ta ja vii­pa­loi herk­ku­sie­net.

2. Mit­taa ka­na­lie­mi, in­ki­vää­ri, sit­ruu­na­ruo­hot, li­men leh­det ja so­ke­ri kat­ti­laan. Kuu­men­na ja an­na kie­hua noin 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää koo­kos­mai­to, ka­na­pa­lat, herk­ku­sie­net ja so­ke­ri­her­neen pa­lot tai vih­re­ät pa­vut. Va­lu­ta mais­sit ja leik­kaa kah­tia. Li­sää mais­sit keit­toon. Kei­tä vie­lä noin 5 - 10 mi­nuut­tia, kun­nes kana ja kas­vik­set ovat kyp­siä.

4. Li­sää keit­toon ka­la­kas­ti­ke ja li­men mehu. Li­sää nes­tet­tä tar­vit­ta­es­sa. Kuu­men­na keit­to vie­lä höy­ry­ä­vän kuu­mak­si. Pois­ta sit­ruu­na­ruo­hot ja li­men leh­det. Li­sää lo­puk­si tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ri­silp­pua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ