Koti ja keittiö 3/2010
4 broilerin rintafileetä
noin 800 g jauhoisia perunoita
1 palsternakka (noin 200 g)
2 sipulia
1–2 kokonaista valkosipulia
1 sitruuna
1 rkl hunajaa
noin 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2–3 laakerinlehtiä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
1. Leikkaa rintafileiden nahkaan muutama viilto terävällä veitsellä.
2. Kuori perunat ja leikkaa 4–6 osaan. Kuori ja paloittele palsternakka. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise valkosipulit kokonaisena. Laita perunat, palsternakka ja sipulit uunivuokaan. Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhi mustapippuria. Asettele päälle valkosipulinpuolikkaat.
3. Pese ja kuivaa sitruuna. Leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja laita vuokaan perunoiden joukkoon. Purista toisen puolikkaan mehu rintaleikkeiden päälle.
4. Valele rintaleikkeiden pinta hunajalla. Hiero päälle timjamia ja hienoksi murennettua laakerinlehteä. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele sormisuolaa.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes rintaleikkeet ovat kypsiä ja perunat pehmeitä.
Aika: noin 30 min + kypsennysaika 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2