Artikkeli

Sitruu­nab­roi­leria savipadassa

1 kuo­rit­tu sit­ruu­na

1 broi­le­ri

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 tl pap­ri­kaa

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

rei­lu hyp­py­sel­li­nen sah­ra­mia

1-2 tl suo­laa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl kar­de­mum­maa

2 rkl chi­li­rou­het­ta

1. Pane kuo­rit­tu sit­ruu­na broi­le­rin si­sään. Tee broi­le­rin nah­kaan pie­niä viil­to­ja ja pis­te­le nii­hin val­ko­si­pu­li- ja in­ki­vää­ri­vii­pa­lei­ta. Ase­ta broi­le­ri li­o­tet­tuun sa­vi­pa­taan ja ri­pot­te­le pin­nal­le pap­ri­ka­jau­het­ta.

2. Maus­ta jo­gurt­ti sah­ra­mil­la, suo­lal­la ja öl­jyl­lä. Kaa­da se broi­le­rin pääl­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le vie­lä kar­de­mum­maa ja chi­li­rou­het­ta.

3. Pane broi­le­ri­pa­ta kyl­mään uu­niin ja kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Kyp­sen­nä ruo­kaa 1 1/2 – 2 tun­tia. Tar­joi­le rii­sin ja vi­han­nes­ten kera.

Koti ja keit­tiö 9/2002