Koti ja Keittiö 9/07
1 pkt (300 g) pehmeää tofua
2 dl soijajogurttia
1 dl vaniljan makuista makeutettua soijajuomaa
1 1/2 dl tomusokeria
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 ruukku basilikaa
Appelsiinihilloke:
noin 400 g appelsiineja
1 1/2 dl sokeria
1 dl vettä
(1 rkl appelsiinilikööriä)
1. Laita tofu, jogurtti, soijajuoma ja tomusokeri tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi.
2. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä basilikanlehdet ja käytä konetta vielä hetki.
3. Kaada seos kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja laita jäädykemassa pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi jähmettymään.
4. Valmista hilloke. Pese appelsiinit. Leikkaa yhdestä appelsiinista paksuja kuoripaloja. Suikaloi kuoret. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
5. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja appelsiinikuoret ja keitä sokerilientä noin 10 minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää appelsiininpalat ja anna niiden kuumentua noin 10 minuuttia. Vältä sekoittamista. Jäähdytä. Mausta halutessasi liköörillä.
6. Paloittele jäädyke ja tarjoa appelsiinihillokkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2