Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Sitruuna-banaanivaahto ja maito­suk­laa­kastike

Sitruunan kuori ja mehu raikastavat pehmeän banaa­ni­jäl­ki­ruoan.

1 suu­ri kyp­sä ba­naa­ni

1 ison sit­ruu­nan mehu ja

raas­tet­tu kuo­ri

4 lii­va­te­leh­teä

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

2 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

Mai­to­suk­laa­kas­ti­ke:

75 g mai­to­suk­laa­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

1. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Pese sit­ruu­na huo­lel­li­ses­ti, kui­vaa ja raas­ta kuo­ren kel­tai­nen osa hie­nol­la raas­tin­te­räl­lä. Pu­ris­ta sit­ruu­nas­ta myös mehu. Hie­non­na ba­naa­ni sau­va­se­koit­ti­mel­la.

3. Vaah­do­ta ker­ma.

4. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set. Mit­taa kel­tu­ai­siin 1 dl so­ke­ria ja val­ku­ai­siin 1/2 dl so­ke­ria.

5. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri.

6. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu, pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä lii­ka vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan me­huun. Li­sää mehu-lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­toon koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri, ba­naa­ni­so­se ja ker­ma­vaah­to.

7. Vat­kaa val­ku­ai­set ja so­ke­ri ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää mas­saan.

8. Kaa­da seos jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin ja an­na jäh­met­tyä kyl­mäs­sä pari tun­tia.

9. Val­mis­ta suk­laa­kas­ti­ke. Pa­loit­te­le suk­laa. Kuu­men­na ker­ma kat­ti­las­sa kie­hu­mis­pis­tee­seen, nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää suk­laa­pa­lat. Se­koi­ta, kun­nes suk­laa on su­la­nut ja kas­ti­ke on ta­sais­ta.