Artikkeli

Sitruuna-ananaskakku

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet siivilän avulla varovasti joukkoon...

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl oh­ra­kas­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Va­nil­ja-hal­va­täy­te:

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 prk (250 g) Gour­met­ta-ker­ma­rah­kaa

1 rs (100 g) va­nil­jan­ma­kuis­ta hal­vaa

1/2 dl so­ke­ria

2 prk (à 275 g) ana­nas­pa­lo­ja

Kuor­ru­tus:

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl to­mu­so­ke­ria

1 dl sit­ruu­na­tah­naa

Ko­ris­te­luun:

mar­si­paa­ni­ko­ris­tei­ta tai syö­tä­viä kuk­kia tai he­del­miä

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri pak­suk­si vaah­dok­si. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet sii­vi­län avul­la va­ro­vas­ti jouk­koon.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun kak­ku­vuo­kaan. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta täy­te. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Li­sää ker­ma­rah­ka, raas­tet­tu hal­va, so­ke­ri ja kui­va­tut ja vii­pa­loi­dut ana­nas­pa­lat.

4. Leik­kaa kak­ku­poh­ja kol­meen osaan. Pane vä­lei­hin täy­tet­tä. An­na täy­te­tyn ka­kun seis­tä kyl­mäs­sä vä­hin­tään 6 tun­tia.

5. Val­mis­ta kuor­ru­te. Vat­kaa ker­ma ja to­mu­so­ke­ri ko­vak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon sit­ruu­na­tah­naa. Kuor­ru­ta kak­ku sit­ruu­na-ker­ma­tah­nal­la kaut­taal­taan. Pai­ne­le mar­si­paa­ni­ko­ris­tei­ta ja kuk­kia ko­ris­teek­si. Pane kak­ku vie­lä het­kek­si kyl­mään, jot­ta kuor­ru­te ko­vet­tuu.

Vink­ki:

Eng­lan­ti­lai­nen Le­mon curd on sit­ruu­na­tah­naa, joka so­pii yh­tä hy­vin paah­to­lei­vän pääl­le kuin lei­von­nai­siin. Sitä myy­dään hy­vin va­rus­te­tuis­sa ta­va­ra­ta­lois­sa.

Koti ja keit­tiö 5/2002