4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
Vanilja-halvatäyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) Gourmetta-kermarahkaa
1 rs (100 g) vaniljanmakuista halvaa
1/2 dl sokeria
2 prk (à 275 g) ananaspaloja
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 dl sitruunatahnaa
Koristeluun:
marsipaanikoristeita tai syötäviä kukkia tai hedelmiä
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet siivilän avulla varovasti joukkoon.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermarahka, raastettu halva, sokeri ja kuivatut ja viipaloidut ananaspalat.
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pane väleihin täytettä. Anna täytetyn kakun seistä kylmässä vähintään 6 tuntia.
5. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunatahnaa. Kuorruta kakku sitruuna-kermatahnalla kauttaaltaan. Painele marsipaanikoristeita ja kukkia koristeeksi. Pane kakku vielä hetkeksi kylmään, jotta kuorrute kovettuu.
Vinkki:
Englantilainen Lemon curd on sitruunatahnaa, joka sopii yhtä hyvin paahtoleivän päälle kuin leivonnaisiin. Sitä myydään hyvin varustetuissa tavarataloissa.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2